İstanbul Havalimanı dünya rötar sıralamasında 1. sıraya yükseldi

'Dünyanın gözü burada' sloganıyla açılan İstanbul Havalimanı, dün gece yarısı dünya rötar sıralamasında 1.sıraya yükseldi. İnişlerde ortalama 68 dakika, kalkışta 30 dakikayı bulan rötar verisi kayıtlara geçti. İç ve dış hat seferlerinde uçuş iptalleri bugün de devam ediyor. Uçanların tamamının gözü İstanbul Havalanında!

İstanbul Havalimanı, dün gece yarısı dünya rötar sıralamasında 1.sıraya yükseldi. İnişlerde ortalama 68 dakika, kalkışta 30 dakikayı bulan rötar verisi var.

Önceki gün geç saatlerde başlayan, sabah hızını artıran fırtına ve yağmur nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda pek çok sefer iptal edilmişti.

Zonguldak uçuşu iptali tazminat getirdi. Zonguldak’dan İstanbul’a uçmak için THY’den bilet alan Bartınlı Avukat Münevver Özsoy, 8 Aralık'taki uçuşunun iptali nedeniyle SGHM'ye başvuru yaptı. SGHM,Özsoy'u haklı buldu ve THY tarafının 100 Euro tazminat ödemesine karar verdi.

İstanbul Havalimanı'nda gece boyunca rüzgar ve yağış etkisini gösterdi. Özellikle rüzgar, hem iniş hem de kalkışlarda rötarlara neden oldu. Rüzgarın bugün de etkili olmaya devam ediyor. 

İstanbul'da başlayan yağmur ve fırtına bu sabah saatlerinde etkili oldu. Gece geç saatlerde başlayan, sabah hızını artıran fırtına ve yağmur nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda pek çok sefer iptal edildi. Kalkışlarda ortalama 24 dakika rötar yaşandı. İptal edilen iç ve dış hat seferleri şöyle:

İÇ HAT SEFERLERİ

– Singapur Havayolları: Ankara (08.45)

– THY: Konya (07.20), Ankara (08.45), Gazipaşa-Alanya (10.20), Zafer-Kütahya (10.55), Hakkari (11.30)

– Pegasus: İzmir (11.30), İzmir (17.40)

DIŞ HAT SEFERLERİ

– Hırvatistan Havayolları: Dubrovnik (08.05)

– Aegean Havayolları: Atina (08.30)

– Ürdün Kraliyet Havayolları: Saraybosna (10.40)

– Mahan Air: Tarhan (13.20)

– Moldova Havayolları: Kişinev (17.00)

– THY: Dubrovnik (08.05), Atina (08.05) Saraybosna (10.40), Varna (15.00), Kişinev (17.00)  

SABİHA GÖKÇEN'DE PEGASUS UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI

Pegasus Havayolları'nın Sharjah-Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş sırasında kayarak pistten çıktı.

Saat 09.05'te Toprak alanda duran uçağın yolcuları slide olarak adlandırılan şişme kaydırak yardımı ile tahliye edildi.

Alınan ilk bilgiye göre olay sırasında yaralanan olmadı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 20.00'a kadar uçuşlara kapatıldı.

Havalimanı'nda pistten çıkan uçak nedeniyle uçuşların durmasının ardından yoğunluk yaşanıyor.

Yoğunluk sosyal medyada paylaşıldı.

THY'DEN İPTAL KARARI

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, saat 15:00'e kadar THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş ve kalkışlı seferlerini iptal ettiklerini açıkladı.

THY ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'nın geçici olarak uçuşlara kapatılmasının ardından söz konusu havalimanından seyahat edemeyen yolcuları için İstanbul Havalimanı'ndan ek seferler koyduğunu duyurdu. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Yaşanan olay nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı birçok seferini iptal etmek zorunda kalan Türk Hava Yolları, İstanbul'a gelmek üzere Anadolu’daki havalimanlarında bekleyen yolcuları için İstanbul Havalimanı’na 6 ek sefer planladı. Yolcuların mağdur olmaması için böyle bir karar alan şirket, ek seferler ile İstanbul Havalimanı’na seyahat edecek yolcularına Sabiha Gökçen Havalimanı’na kara yolu ile ulaşım imkânı da sunacak" denildi.

Ancak Sabiha Gökçen'den İstanbul Havalimanı'na ulaşmak için zaten mağdur olan yolcuların istanbul şartlarında hayli uzun sürecek bir yolculuk yapması gerekiyor. Çünkü iki havalimanı şehrin iki ayrı ucunda bulunuyor.

ANKARA ESENBOĞA HAVALİMANI DA ETKİLENDİ

Ankara Esenboğa Havaliman'ında da Sabiha Gökçen'deki uçuş iptalleri nedeniyle gecikmeler yaşandı.

Bazı biletlerin iptal edildiği öğrenilirken, yolcular sosyal medyadan duruma tepki gösterdi.