İHH önce soL'un haberini sansürledi, sonra dava açtı

Cihatçı çetelere verdiği destekle bilinen İHH, çocukların eline silah verdiği etkinlikle ilgili soL'un yaptığı haberi önce mahkeme kararıyla erişime engelledi, sonra da soL'a dava açtı.

Haber Merkezi

AKP'ye yakınlığıyla bilinen "yardım kuruluşlarından" olan ve cihatçı çetelere verdiği destekle bilinen İnsani Yardım Vakfı (İHH), Kocaeli'de küçük çocukların eline silah ve kılıç vererek geçen Mart ayında bir etkinlik düzenlenmişti.

Konuya ilişkin soL'un yaptığı haber, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı sonucu kısa sürede erişime engellenirken, İHH bununla da yetinmedi.

soL'un yaptığı her haber sonrası soluğu adliyelerde alan İHH'nin talepleri kısa sürede dava konusu haline gelirken, soL'un "İHH yetim çocukların eline oyuncak silah verdi, cihat çağrısı yaptırdı!" haberi de aynı şekilde davaya konu olmuş oldu.

Haberi yapan muhabir Oğuzhan Aktaş ve soL editörü Ali Ufuk Arikan'ın yargılanacağı dava Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki 68. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 18 Nisan 2017 tarihinde görülecek.