İçişleri Bakanlığı'ndan akıl almaz paylaşım: Reina Katliamı'na tepkiyi hedef gösterdi, tepkiler artınca paylaşımı sildi

İçişleri Bakanlığı, Reina Katliamı'na tepki gösterenleri sosyal medyada hedef etti. Bakanlık, cihatçı çetelere karşı laikliğin savunulduğu bir videoyu "Terörle Mücadele ekiplerine iletildi, lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin" diyerek açıktan linç çağrısı yaptı. Skandal paylaşım gelen tepkiler üzerine bir süre sonra silindi.

Haber Merkezi

Reina'da 39 kişiyi katleden fail sokaklarda cirit atarken İçişleri Bakanlığı katliama tepki gösterenleri sosyal medyada hedef haline getirdi.

Bakanlık, İstanbul'da bir kahvehanede cihatçı çetelere tepki gösterilen, laikliğin önemine işaret edilen bir konuşmayı Twitter hesabından hedef gösterdi, ihbar yapılmasını istedi.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından "Teröristler Okmeydanı'nda insanları iç savaşa davet ediyor. Durdurun bu vatan hainleri" şeklinde hakaret ve provokatif ifadeler içeren bir paylaşım desteklenerek "Terörle Mücadele Ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin" şeklinde duyuruldu.

Söz konusu paylaşım kısa sürede büyük tepki gördü.

Sabah saatlerinden bu yana katliamı övenlerden rahatsız olmayıp cihatçı çetelere tepki gösterilmesinden rahatsız olan bakanlık, bu kez tepkilerin gittikçe artması üzerine yaptığı skandal paylaşımı hesabından sildi. Konuyla ilgili bakanlıktan hala herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bakanlığın hedef gösterdiği konuşmanın metni şu şekilde: 

İçişleri Bakanlığı'nın skandal paylaşımı şu şekilde:

 

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı paylaşımın hemen ardından gaza gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de hedef gösteren paylaşımlarda bulundu: