Hüsnü Özyeğin ile Adnan Polat'tan 4 mahallenin ortasına termik santral!

İzmir'in Kınık İlçesi'nde Hüsnü Özyeğin'in partonu olduğu Fiba Holding ile Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat'ın patronu olduğu Polat Madencilik ortaklığıyla termik santral kuruluyor. Kalemköy, Arpadere, Elmadere ve Değirmencieli mahallelerinin ortasına kurulacak termik santral için "halkı ikna etme toplantısı" 10 Mayıs'ta yapılacak.

İzmir'in Kınık İlçesi'nde Hüsnü Özyeğin'in patronu olduğu Fiba Holding ile Adnan Polat'ın patronu olduğu Polat Madencilik AŞ ortaklığıyla termik santral kuruyor.

Hüsnü Özyeğin'in Fiba Holding'i ve Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat’ın sahibi olduğu Polat Madencilik A.Ş. ortaklığıyla kurulan Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Kınık’ta kurdukları maden ocaklarından çıkan kömürleri enerjiye çevirmek için bölgeye termik santral yapımı için kolları sıvadı.

Ege'de Son Söz'den Onur Deniz'in haberine göre, firma, geçtiğimiz aylarda bölgede yılda 500 bin ton olan linyit çıkarımını yılda 4.5 milyon tona çıkarmıştı. Bölgede kurulması planlanan termik santral için Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi'nin ortakları, geçtiğimiz günlerde Kınık'a inceleme ziyaretinde bulunmuştu. Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi'nin ortakları Polat Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, İstanbul'dan Sancak Air'a ait helikopterle Kınık'a gelmişti. 

2 MİLYARLIK PROJE
Projede, Kınık Enerji Santrali ve Atık Depolama alanı için Kalemköy Mahallesi, Arpadere Mahallesi, Elmadere Mahallesi, Değirmencieli Mahallesi yer olarak belirlendi. Toplam 2 milyar 434 milyon 570 bin TL’ye mal olacak projede termik santralin yanı sıra inşaat hafriyatının toplanacağı düzenli depolama sahası, hazır beton santrali, kömür stok sahası yapılacak.

HALKIN KATILIMIYLA ÇED TOPLANTISI 10 MAYIS'TA

ÇED sürecine giren projede İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü halkın katılım toplantısı için tarihini belirledi. Proje 10 Mayıs tahininde bölge halkının kantarına çıkarılacak.