HDP'li vekil gözaltına alınırken darp edilmiş!

Mardin'in Midyat ilçesinde gözaltına alınan ve tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Şırnak Milletvekilli Leyla Birlik'in gözaltına alınması esnasında darp edildiği belirtildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde gözaltına alınan ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Şırnak Millletvekili Leyla Birlik'in gözaltına alınması esnasından şiddete maruz kaldığı öğrenildi.

ANF'nin haberine göre, uygulanan şiddet esnasında polisleri engellemek isteyen Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın da polisin saldırısana maruz kaldığı öğrenildi.

Konuya ilişkin konuşan Aslan, "Çok sayıda özel harekat timi içeri girip soru sormamamıza bile izin vermeden beni itelediler. Birlik hakkında gözaltı kararı bulunduğun belirtip yaka paça gözaltına aldılar. Birlik'in peşinde gitmek istediğimiz de  bize silah ile engel oldular. Peşinde gitmemize bile izin vermediler" dedi.

Aslan, "Bu zulüm böyle devam etmez, her zulmün bir sonu vardır. Bu zulmün de bir sonu vardır. Zanetmesinler ki biz diz çökeceğiz" şeklinde konuştu.