Breadcrumb
HDP'li başkan ve eşi tahliye edildi
Yayın Tarihi: 09.12.2017 , 15:28 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 06:06
Artvin Hopa'da geçen 19 Ekim'de sosyal medya paylaşımları nedeniyle Sosyalist Kadın Meclisi Sözcüsü Nurcan Vayiç Aksu gözaltına alındı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 20 kişilik grup, gözaltına alınan Aksu'ya destek için basın açıklaması yapmak istedi. Polis dağılmaları yönünde uyardığı gruba biber gazı ve copla müdahale etti. Ara sokaklara dağılan protestocular ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı. Nurcan Vayiç Aksu 24 Ekim'de tutuklanırken, eşi HDP Hopa ilçe eş başkanı yazar Cemil Aksu da sosyal medya paylaşımları üzerine gözaltına alınarak iki gün sonra tutuklandı.
Aksu çiftinin iki gün arayla tutuklanmasının ardından 6 yaşındaki çocukları A.'nın bakımını teyzesi Hülya Vayiç ile dayısı Coşkun Vayiç üstlendi.
Artvin Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nurcan Vayiç ve eşi Cemil Aksu, avukatlarınca yapılan istek üzerine tahliye oldu.
Tutuksuz yargılanacak olan Aksu çifti ara tahliye kararı sevincini çocuklarına sarılarak yaşadı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.