Gökçek'in hukuksuz uygulamalarını durduran avukat, CHP'li Başkan tarafından işten atıldı!

Ankara'da CHP'li Çankaya Belediyesinin avukatlığını yaparken Melih Gökçek'in hukuksuz uygulamalarına karşı pek çok dava kazanan, haksız uygulamaları durduran Av. Sedat Vural, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından işten atıldı.

Haber Merkezi

Ankara'da CHP kulisleri son günlerde, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in bir kararıyla çalkalanıyor. Çankaya Belediyesi'nin avukatlığını yapan ve Melih Gökçek'in pek çok hukuksuz uygulamasını dava açarak kazanan Av. Sedat Vural'ın, CHP'li Taşdelen tarafından işten atılmasının yankıları sürüyor. Yurttaş hakları, çevre ve hayvan hakları davalarında gönüllü avukatlık yapan Sedat Vural, "halkın avukatı" lakabıyla da tanınıyordu. 

Çankaya Belediyesi'nde avukat olarak çalışan ve Gökçek'in pek çok hukuksuz tasarrufunu çeşitli davalar yoluyla durduran Av. Sedat Vural, geçen hafta CHP'li Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından işten çıkarıldı.

Çankaya Belediyesi’ne bağlı bir şirketin sözleşmeli olarak hukuk müşavirliğini yapan Vural geçtiğimiz dönemlerde açtığı davalarla Ankara Büyükşehir Belediyesi ile sık sık karşı karşıya gelmişti. Daha önce onlarca kez tehdit edildiğini söyleyen Vural, hiçbirini ciddiye almadığını fakat bu yapılanı hazmedemediğini belirtti.

"BOYUN EĞMEYECEĞİM"

Av. Sedat Vural şunları söyledi:

"Melih Gökçek'in çıkar birliği istemini Alper Taşdelen gerçekleştirdi. Ayıptır, günahtır, zulümdür. Tarafıma yapılan üç kuruşluk ödemenin beş katı ücretle ismi tartışmalı yeni bir avukat atandı. İahsıma bildirimde bile bulunulmadı. Tam bir OHAL uygulaması. Belediyeden aldığım emeğim karşılığı ücret, benim vergiye dayalı tek avukatlık gelirimdi, mücadelem, sağlığımı, işim ve aşımdı. Kalleşçe arkadan vuruldum. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve Melih Gökçek'e karşı açtığı davaların listesini de sunan Av. Sedat Vural, "Benim başım hiçbir zalime ve zulme eğilmedi, bundan sonra da eğilmeyecek. İşim ve aşım geri verimezse, Alper Taşdelen hakkında disiplin cezası verilmezse, başlattığım oturma eylemi açlık grevine dönüşecek" dedi. 

AV. VURAL'IN GÖKÇEK'E KARŞI AÇTIĞI DAVALAR

  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN “ANKARA AMBLEMİNİN 27 AĞUSTOS 2000 TARİHİNDE REFERANDUM YAPILARAK BELİRLENMESİNE” İLİŞKİN 4 TEMMUZ 2000 TARİHLİ KARARININ İPTALİ İLE YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASI TALEPLİ  VE KABUL İLE SONUÇLANAN DAVA.
  • ANKARA KIZILAY MEYDANININ YAYALARIN GEÇİŞİNİ ENGELLEYEN ANKARA VALİLİĞİ İLE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞININ KARAR VE UYGULAMALARININ İPTALİ İLE YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASI TALEPLİ VE KABUL İLE SONUÇLANAN DAVA.
  • 25 EKİM 2003 TARİHİNDE ANKARA'DAKİ YENİ TRAFİK DÜZENİ KONUSUNDA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE YAPILACAĞI BELİRTİLEN REFERANDURUMUN (ANKETİN) KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARI BULUNMASINA KARŞIN YAPILMASININ DURDURULMASINA KARAR VERİLMESİ TALEPLİ VE KABUL İLE SONUÇLANAN BAŞVURULAR.
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN “ABDULLAH CEVDET” SOKAK ADININ “PROF. DR. YUSUF HALAÇOĞLU” OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN KARARININ İPTALİ İLE YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASI TALEPLİ VE KABUL İLE SONUÇLANAN DAVA.
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN ESENBOĞA YOLUNA “RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI” İSMİNİN VERİLMESİNE İLİŞKİN KARARIN İPTALİ İLE YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASI TALEPLİ VE KABUL İLE SONUÇLANAN DAVA.
  • ANKARA GİRİŞ KARAYOLLARINDAKİ “İSTANBUL- ESKİŞEHİR SAMSUN-ESENBOĞA- ÇANKIRI” 50 KM LİK HIZ SINIRININ İPTALİ AMACIYLA ANKARA  İDARE MAHKEMESİNE AÇILAN VE KABUL İLE SONUÇLANAN DAVA.
  • AKAY KAVŞAĞININ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE KAPATILMASI KARARININ “İPTAL VE YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASI” TALEPLİ DAVA; BU DAVA SÜRECİNDE TALEBİMİ KABUL EDEN YÜRÜTMENİN DURDURULMASI VE İPTAL KARARLARI.
  • ODTÜ’NÜN 1.DERECE DOĞAL SİT ALANI İLAN EDILMİŞ VE TESCİLLENMİŞ ARAZISI İÇERİSİNDEN GEÇİRİLMEK İSTENİLEN YOLUN VE BU AMAÇLA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE GEREKLİ YASAL SÜREÇ TAMAMLANMADAN GAYRİ YASAL HARCAMALARA DAYALI YOL ÇALIŞMASI İŞLEM VE UYGULAMALARININ YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASI VE IPTALİ TALEBİYLE ANKARA 16. İDARE MAHKEMESİNE AÇILAN VE DEVAM EDEN DAVA.
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN ASFALT KATILIM PAYI ALINMASINA İLİŞKİN KARARININ İPTALİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE YAPTIĞIM BİREYSEL BAŞVURU VE İDARİ İTİRAZIMIN SONUCU ASFALT KATILIM PAYININ ALINMASI KARARININ KALDIRILMASINA İLİŞKİN YARGISAL VE İDARİ SÜREÇ.
  • ULAŞIM HAKKININ TEMEL BİR İNSAN HAKKI OLARAK POZİTİF YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERİNE GETİRİLMESİNİ İÇEREN VE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’E ÇEKTİĞİM İHTARNAME VU BUNA BAĞLI ODTÜ, HACETTEPE VE BEŞEVLER ÖĞRENCİ BÖLGELERİNDE ALIMNAN OLUMLU UYGULAMALAR.
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SU KONUSUNDA YARATTIĞI POLEMİĞE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMAM: “SU HAKKI TEMEL BİR  İNSAN HAKKIDIR. İNSAN ONURUNUN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR…SİYASİ POLEMİKLER İLE TEMİZ SU HAKKI İHLALİ ÖRTÜLEMEZ…”
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN, DAHA ÖNCE DEĞİŞTİRELEMİYECEĞİ YÖNÜNDE KESİNLEŞMİŞ DANIŞTAY KARARI BULUNMASINA KARŞIN, SIRF SİYASİ NEDENLERLE, AZİZ SANCAR İSMİNİ İSTİSMAR EDEREK, ABDULLAH CEVDET SOKAK ADININ PROF.DR. AZİZ SANCAR OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNİ İÇEREN BELEDİYE MECLİS KARARININ İPTALİ VE YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASI TALEBİYLE AÇILAN DAVANIN YARGILAMA SÜRECİ.