Gericilerin anaokulundan manzaralar: Cübbeli müdür, kız çocuklarını gelinlik ve türban giydirerek kutluyor

Elazığ'da bulunan Lalegül Anaokulu, Kuran okuyan kız çocuklarını gelinlik ve türban giydirerek tebrik ediyor. Okulun sorumlularının Nureddin Yıldız hayranı olması, uygulamanın tesadüf olmadığını gösteriyor.

Elazığ'da bulunan bir anaokulu, kız çocuklarının Kuran okumaya geçişini gelinlik ve türban giydirerek kutluyor.

Elazığ'da faaliyet gösteren bir dizi şirketi olan Ayhan Şimşek'e ait Lalegül Anaokulu, eğitim siteminde gericiliğin kat ettiği mesafeyi gözler önüne seriyor.

Kurumun sosyal medya hesapları, henüz okuma yazma bilmeyen çocukların Kuran eğitimi alıyor olduklarını çeşitli videolar ve fotoğraflarla belgeliyor. Kuran okuyan çocuklar için kutlama yapılan kurumda, kız çocuklarının kutlama törenine türban ve gelinlik giymek de dahil. Okulun cübbeli ve sarıklı müdürünün kız çocuklarıyla "Kuran'a geçiş" töreni için çekildiği fotoğraf, kutlama ritüelini gösterir nitelikte.

OKUL SORUMLULARI NUREDDİN YILDIZ HAYRANI

İnternet üzerinde okulun eğitim kadrosuna ilişkin bilgi edinmek mümkün değil. Ancak sosyal medya hesaplarından kurum adına paylaşım yapan Yusuf Şimşek adlı şahsın, 6 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilebileceğini söyleyen Nureddin Yıldız'ın hayranı olduğu görülebiliyor.

Yıldız hayranlarının görev yaptığı okulda kız çocuklarınA gelinlik giydirmenin tesadüf olmadığı görülüyor.

6 yaşından küçük çocuklara okulda yaptırılan etkinliklerden bir diğeri de toplu namaz. Fotoğraf, okulun sosyal medya hesabında yer alıyor.