Eşini üniversiteye atayan rektörle ilgili yeni gelişme

Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağ, üniversiteye sekreter olarak atadığı eşi istifa ettikten sonra 11 kişiyi de işinden etti

Denizli'de İslami İlimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atanan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın öğretmen eşi Derya Bağ kamuoyundan gelen tepkiler üzerine devlet memurluğundan ve görevinden istifa etti.

Rektör Hüseyin Bağ bunun üzerine atama kararının yer aldığı resmi yazıya ulaşma olasılığı olan toplam 11 kişiyi işinden etti. Görevden alınan Genel Sekreter Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran ve birimde görevli kamu çalışanı hakkında da idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Rektör, asaleten göreve atandıktan kısa bir süre sonra Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan naklen atama ile kuruluş çalışmaları süren İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreteri olarak atamış, atamanın basında yer almasının ardından yaptığı atamayı savunmuş ve eşini "yetkin olduğu için söz konusu göreve atadığını" söylemişti.

Atamanın kamuoyunda ve sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılanması üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr.Yekta Saraç'ın atamanın iptalini istediği belirtildi ve dün Derya Bağ, atandığı görevden ve memuriyetten istifa etmişti.