Ergenekon davasında karar açıklandı

Bir dönemin en çok konuşulan davası olan AKP ve Cemaat imzası taşıyan Ergenekon Davası'nda Yargıtay temyiz kararını açıkladı.

Ergenekon davasında Yargıtay temyiz kararını açıkladı. Odatv'de yer alan haber göre, Ergenekon davasında verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu. 231 sayfalık Yargıtay temyiz kararında, Danıştay saldırısı davası ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un davasının ayrılmasını istedi. 

Yargıtay’ın kararında, sanık ve avukatlara süre sınırı konularak savunma izni verilmesi, sözlü beyana izin verilmemesinin hukuksuz olduğuna dikkat çekilirken, geceleyin ifade alınmasının da hukuksuz olduğu belirtildi.

Kararda Danıştay saldırısı sanığı ve savcıların “Osmanım” diye seslendiği Osman Yıldırım için “Bir koyundan 3 post çıkarılmış” ifadesi kullanıldı.

Devlet sırrı olduğu söylenen delili polis ve savcı inceleyemeyeceğine dikkat çekilirken avukatların büro ve evlerinde de aramaların usulsüz olduğu hatırlatıldı.

Genelkurmay ve Emniyet gibi resmi kurumların “Ergenekon diye bir örgüt yok” açıklamasının dikkate alınmamasının hukuksuzluk olduğu belirtildi.