Erdoğan'lı bağış gecelerinden operasyonlara: Kimse Yok Mu Derneği

2014'te yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından "izinsiz para toplayan dernekler" listesinden adı çıkarılan Kimse Yok Mu Derneği'nin 2011'de düzenlediği bağış programına katılmayan kimse kalmamış.

Ercan Bekçi

FETÖ soruşturması kapsamında Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 46 şüpheliden 40'ı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

40 kişinin mahkemeye sevk edildiği soruşturmanın adresi Kimse Yok Mu Derneği'nin 2011'de düzenelendiği bağış gecesinde pek çok "ünlü" isim yer almış, bunlardan biri de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan olmuştu.

CANLI YAYINDA 25 MİLYON TOPLADILAR

Erdoğan'ın canlı yayına bağlanmasının ardından, bağış çılgınlığına dönen programda, bağışcı listesine ismini yazdırmak isteyenler sıraya girmişti.

AKP-Cemaat koalisyonun tavan yaptığı günlerde yapılan programın sunuculuğunu ise bir yanda Cemaat soruşturması kapsamında aranan isimler, diğer yanda ise AKP'nin demokrasi nöbetlerinde boy gösterenler üstlenmişti.

Afrika'ya gönderilecek iddiasıyla başlatılan bağış kampanyasında 25 milyon liranın toplandığı açıklanmıştı.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN 'DEMOKRASİ NÖBETÇİLERİ'NE

Dönemin AKP tarafından en çok sevilen kanalı STV'de düzenlenen programa bağlanan ilk isim şarkıcı Kayahan'ın kızı Aslı Gönül oldu. Gönül'ün ardından Saray sofralarında yüzünü görmeye alıştığımız Orhan Gencabay programa katılarak "İyiliklerin hepsi fevkalade yarar sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.

Yine dönemin AKP Milletvekili olan ve son olarak ABD'ye kaçan Hakan Şükür'ün katıldığı programda Saray'ın güncellenen listesinde yer alan; Seda Sayan, Erhan Güleryüz, Murat Kekilli, İbrahim Erkal, Murat Dalkılıç; sunucu Vatan Şaşmaz, Alişan yerini almıştı.

OTOBÜSLERİNDEKİ TACİZİ FETÖ'YE BAĞLAYAN METRO TURİZMİN SAHİBİNDEN  500 BİN LİRA

Otobüslerinde yaşanan cinsel taciz olaylarını FETÖ'ye bağlayan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk gecenin en "sevilenleri" listesindeydi. Kampanyaya 250 bin lira bağış yapan Ali Ağaoğlu'nu bile sollayan Öztürk 500 bin liralık bağışıyla iktidarın gözüne girmişti. AKP'yle her dönem yakın olan Doğuş Grubu ise 750 bin liralık bağışıyla herkesi geride bırakmıştı.

2011'DE KAMPANYA, 2014'TE KABİNE KARARI, 2016'DA OPERASYON

AKP-Cemaat kavgasının patlak verdiği günlerin ardından  2 Ekim 2014'te Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisi, Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırıldı. Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kimse Yok Mu'nun 'kamu yararı' hakkının kaldırılacağına ilişkin haberlere, "Böyle bir kararın imzalandığını ben duymadım" diye cevap vermiş ve "Dün verdik, bugün alıyoruz gibi bir karar alma olmaz" demişti.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar kapsamında, dernek başkanı İsmail Cingöz'ün de aralarında bulunduğu 121 kişi hakkında geçtiğimiz hafta gözaltı kararı alındı.

Gözaltına alınan 46 kişinin emniyet ve savcılık sorguları tamamlandı. 6 şüpheli savcılık tarafından salınırken 40 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.