Erdoğan'dan Sultanahmet açıklaması: IŞİD'le bizim kadar mücadele eden var mı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sultanahmet'te yapılan saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

'SURİYE KÖKENLİ CANLI BOMBA'

İstanbul'da Sultanahmet Meydan'ında meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum.

10 kadar maalesef yerli yabancı ölümüz var. Bu hadise, bir kez daha terör karşısında tek yürek olmamız gerektiğiniz göstermiştir. Türkiye'nin kararlı ve ilkeli duruşu devam edecektir. Bizim için adı veya kısaltması ne olursa olsun, birbirlerinden farkları yoktur. 

DAİŞ'le bizim kadar mücadele eden var mıdır?

Meydanı terör örgütlerine bırakmamalıyız. Bölgede faaliyet gösteren bütün terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir.

'KENDİNE AKADEMİSYEN DİYEN GÜRUH'

Kendine akademisyen diyen bir güruh var. Sözde aydınların ihanetiyle karşı karşıyayız.

Türkiye'nin Kürt vatandaşlarıyla sorunu yoktur, Türkiye'de Kürt sorunu gibi bir mesele yoktur. Ama bu aydın müsvetleri devletin katliam yaptığından söz ediyor. Ey aydın müsvetteleri siz karanlıksınız. Sizler doğunun adresini bilemeyecek kadar karanlık ve cahildir. Sözde akademisyen bildirisine imza atanları bir kenara bırakıyorum, yabancı akademisyenleri Türkiye'ye davet ediyorum, kuru kuruya imza atmakla olmaz. Gel doğuda güneydoğuda ne oluyor biz anlatmaya hazırız. Hukukun çiğnenmesi mi, terör örgütünün vatandaşarının hak gaspları mı görsünler. Mesela ABD Büyükelçisi, Chomsky'i davet etsin, beşinci kol elemanlarından değil doğrudan bilgi alsın.