Eğitimde gericilik sınır tanımıyor: Çocuklar korku ve yasaklarla eğitiliyor...

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda yaşanan skandal olayların ardından, çocukları gerici öğretmen tarafından korkutulan velilerden Zeynep Naz Aykan soL'a konuştu.

soL Haber - İstanbul

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda gerici bir öğretmenin, "İrem" adını günah diye yasakladığı ve sınıfında eğitim gören öğrencileri dinci hurafelerle korkuttuğu ortaya çıktı. 

Olay sosyal medyada geniş tepki toplarken, CHP tarafından da TBMM gündemine taşındı. 

Çocukları gerici öğretmen tarafından korkutulan velilerden Zeynep Naz Aykan soL'a konuştu. 

Okulun ilk günü sınıf öğretmeninin değiştiğini öğrendikleri zaman, diğer velilerin "Allah kurtarsın" sözleriyle karşılaştıklarını daha sonra öğretmeni istemediklerini söylemelerine rağmen öğretmenin değiştirilmediğini ifade eden Aykan, kendi oğlunun önce fiziksel olarak daha sonra da psikolojik olarak sıkıntılar yaşamaya başladığını söyledi. 

Bir süre sonra çocuğunun, "cehennem" hurafeleriyle korkutulduğu için okula gitmek istemediğini ifade eden veli, öğretmenin çocuklara "Evinizde kedi köpek varsa o eve melek girmez, namaz kabul olmaz. Sol omzunuzda kötü melek var, sağ omzunuzda şu melek var" gibi sözler söylediğini belirtti. 

Çocuğun sahip oldukları evcil hayvanlardan korktuğunu belirten Zeynep Naz Aykan'ın annesiyse torunun "hayvanlara olumsuz anlam yüklediğini" ifade etti. Çocuğundan kendisine "Anne okula geldiğin zaman dövmelerin görünmesin. Anne şöyle giyinme" şeklinde sözler gelmeye başladığını belirten Aykan, "Oğlumun kafa yapısı değişmeye başladı" şeklinde konuştu. 

'İREM İSMİ GÜNAH, YASAKLIYORUM'

Aykan sınıfta yaşanan isim yasaklama olayını şöyle aktardı:

"Sınıftaki bir kız öğrenci için 'Senin ismin günah, sahte cennet anlamına geliyor, sana bu ismin söylenmesini yasaklıyorum. Kimse sana bu isimle hitap etmeyecek' diyor. Çocuk eve ağlayarak gidiyor ve benim ismim neden böyle diyor." 

Daha sonra bu skandal için bir şeyler yapmaları gerektiğini diğer velilere anlattığını aktaran Aykan, "Kandırılmaya çok müsait bir yaştalar. Beyinleri çok farklı bir yere gidebilir. Farklı şeyler düşünebilirler. Ekstradan dayak olayını duydum. Bu öğretmen toplantıda 'Ben dayağa karşıyım. Kesinlikle çocuklarını döven veliler var, onları şikayet edeceğim' diyor ve kendisi çocuklara şiddet uyguluyor" dedi. 

Çocukları sınıf ortamında da gördüğünü belirten Aykan, durumu "Sanki Nazi kampında gibiler. Gıkları çıkmıyor. Korkutarak çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışıyor" sözleriyle özetledi. 

"Ben çocuğumu alır başka okula veririm, kurtulurum ama bu öğretmen daha onlarca yüzlerce çocuk okutacak ve bu şekilde okutacak" diyen Aykan, "Mutlaka birinin bir şey yapması gerekiyordu bence" diyerek sürecin takipçisi olma niyetini beyan etti.