Diyanet İşleri Başkanı'na göre camiler okul, imamlar öğretmen!

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada, 'Sizlerin muallimlik vazifeniz camide namaza kıldırma vazifenizin önüne geçiyor. Her cami aynı zamanda bir mekteptir. Sadece camilerden değil mahallemizden, köyümüzden, kasabamızdan, beldemizden sorumluyuz' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Camiye gelenler, gelmeyenler, mahallenin insanları sizin talebeniz. Böyle düşündüğünüz zaman sizin muallimlik vazifeniz, camide namaz kıldırma vazifenizin önüne geçiyor. Din eğitimi olmadan din hizmeti olmaz. Bu açıdan ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımızı çok iyi bir şekilde değerlendireceğiz" dedi.

Erbaş, Edirne Ticaret Odası konferans salonunda din görevlileri ile bir araya geldiği toplantıda, "din görevlilerinin Hazreti Muhammed'in emanetini omuzladığını" söyledi.

'HER CAMİ AYNI ZAMANDA BİR MEKTEPTİR'

Din görevlisinin vazifesini, hem ağırlığı hem de ulviliğini tefekkür ve tezekkür etmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, "O zaman göreceğiz ki, işimiz vaktimizden çok. Sadece camiden, Kuran kursundan değil, mahallemizden, köyümüzden, kasabamızdan, beldemizden sorumluyuz" dedi.

Her caminin aynı zamanda birer mektep olması gerektiğini dile getiren Erbaş, "Camiye gelenler, gelmeyenler, mahallenin insanları sizin talebeniz. Böyle düşündüğünüz zaman sizin muallimlik vazifeniz, camide namaz kıldırma vazifenizin önüne geçiyor. Din eğitimi olmadan din hizmeti olmaz. Bu açıdan ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımızı çok iyi bir şekilde değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.