Davutoğlu yanlılarından Pelikan'a yanıt: Başbakan hangi yalıdan devrildi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sonunu getiren Pelikan Dosyası'nın ardından Pelikan Yalısı isimli bir site, Davutoğlu'nu deviren ekibin peşine düştü.

Pelikan Dosyası isimli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gitmesine yol açan sitenin ardından, şimdi de Davutoğlu yanlıları Pelikan Yalısı isimli bir siteyle yanıt verdi.

Yanıtta Pelikan Dosyası'nı ilk yayan hesaplar incelenirken bunlara ait görseller paylaşıldı.

BİLDİRİ YAYANLAR AYNI KİŞİYE ÇALIŞIYOR

Gazeteci Dağhan Irak tarafından yapılan ilişki haritası da yayımlanan sitede, Pelikan'ı ilk yayan kişilerin ortak özelliklerinin "aynı kişiler için çalışmaları" olduğu söylendi.

Bu kişilerin çalıştığı yerinse, Kuzguncuk'ta aylık kirası en az 20 bin lira olan "bir beyaz yalı" olduğu belirtildi.

YALIYI KİM, NE İÇİN KİRALADI?

Sitede "Şimdi bu görkemli yalıda çalışan ekibe biraz daha yakından bakalım. Yalıyı kiralayan STK’nın adı Bosphorus Global (Boğaziçi Küresel Çalışmalar Merkezi). İnternet sitelerinde (bosphorusglobal.org) kim olduklarına, merkezlerinin neresi olduğuna dair hiçbir bilgi yok. Tam bir perili köşk hikayesi… Ancak STK’nın başında Süheyb Öğüt ve eşi Hilal Kaplan’ın olduğu herkesin bildiği sırrın bir parçası.

Pelikan bildirisi yazısını ilk paylaşan isimler olan @atifetulusoy, @elifsahinkls ve @filiz_gunduz bu yalıda Hilal Kaplan ve Süheyb Öğüt ile çalışıyor.

Yazıyı ilk paylaşan kişi olan, @mervetasci14 ve  tam yazının yayımlanması ile aynı dakikalarda  “nihayet hayırlı şeyler oluyor” diye Emre Uslu tarzı arkadan gerilim tonu veren @hasmetbabaoglu da yalının müdavimlerinden" denirken, 17 kişinin çalıştığı yalının geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tutulduğu ve "lobicilik" amacıyla kullanıldığı söylendi.

Yalı için "başbakanın devrildiği operasyonun tam merkezi" denildi.