Cumhurbaşkanlığı sponsorluğunda bir şeriat etkinliği: Dünya Helal Zirvesi!

Türkiye bir "şeriat etkinliğine" daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hayatın her alanını İslam "hukuku"na göre düzenlemek isteyen AKP, gıdanın, tıbbın, ilacın bilimsel ve yararlı olanını değil, "helal" olanını topluma dayatacak. İstanbul’da düzenlenecek Dünya Helal Zirvesi ile "helal turizm", "İslami tekstil", "helal tıp", "…

Türkiye bir "şeriat etkinliğine" daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Helal Akreditasyon Kurumu’nun kurulmasıyla birlikte "İslami usülde üretim"i resmi olarak hayata geçiren Türkiye, şimdi de "Dünya Helal Zirvesi" adı altında bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Dünya Helal Zirvesi nedeniyle İslam ülkeleri yetkilileri İstanbul’da ağırlanacak. Zirvede "helal turizm", "İslami tekstil", "helal tıp", "helal kimya", "helal ilaç" gibi konular tartışılacak. Türk Hava Yolları (THY), TÜRGEV, Dışişleri Bakanlığı ve Borsa İstanbul’un da sponsorları arasında yer alacağı zirvede "İslami yaşam" konusu da ele alınacak. 

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre başta gıda ürünleri olmak üzere, tüketimde "İslam fıkhı" kurallarını egemen kılmak için devlet eliyle "helal kurumu" kuran Türkiye, İslam ülkeleriyle birlikte Dünya Helal Zirvesi düzenleyecek. 23-25 Kasım tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek toplantıda "helal gıda", "İslami finans", "helal turizm", "İslami tekstil", "helal tıp", "helal kimya", "helal ilaç" konuları görüşülecek. THY, TÜRGEV, Dışişleri Bakanlığı ve Borsa İstanbul’un da sponsorları arasında yer alacağı zirvede, Türkiye’deki helal ürün ve hizmetler tanıtılacak, Helal Akreditasyon Kurumu dlı kurum, diğer İslam ülkelerine tanıtılacak.

THY İNDİRİM YAPACAK

 

 

Katılımcılar için THY’nin indirim yapılacağı zirve ile 5. İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) Helal Expo fuarı eş zamanlı gerçekleşecek. Fuara 200’den fazla firma ve markanın katılması bekleniyor.