Çocuk istismarcısı Ensar Vakfı'na devlet okulu tahsis edildi!

Çocuk istismarı haberleriyle gündeme gelen ve AKP tarafından korunan Ensar Vakfı'na devlet okulu içindeki anaokulu tahsis edildi. Devlet okulundan hukuksuz bir şekilde yararlanan gerici kurum, üstelik velilerden aylık 600 TL alıyor.

AKP'nin gerici eğitim vakıfları, devlet okullarını kendi malı gibi kullanmaya başladı.

Karaman'da çocuklara cinsel istismarla ülke gündemine gelen ve AKP tarafından korunan Ensar Vakfı'na şimdi de devlet okulu içindeki anaokulu tahsis edildi.

Devlet okulundan yararlanan gerici Ensar Vakfı, üstelik velilerden de aylık 600 lira alıyor.

Konuyu köşesine taşıyan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

Geçenlerde bir müfettişin gönderdiği nottan şunu öğrendim:

Orta Anadolu'da bir ilimizde, FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle özel okul devlete devredildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptı. Buraya kadar her şey tamam. Bir de bundan sonrasını müfettişin mektubundan okuyalım:

“Ancak ne hikmetse bu kurumun içinde ve aynı binada bulunan anasınıfı kısmı ‘yararlı dernek' diye yapılan bir protokolle Ensar Vakfı'na verildi. Bilindiği üzere Türkiye'de özel öğretim kurumu açılması, kapatılması Özel Öğretim Kurumları Kanunu, yönetmeliği ve standartlar yönergesine göre yapılır. Bunlar hiç yapılmadı. Adı geçen mevzuat uyarınca devlet kurumu içinde özel öğretim kurumu açamazsınız.

Zaten bu vakıf başvuru yapmış olsa bile hiçbir müfettiş açılış için rapor düzenleyemez. Şu an aktif faaliyetine devam eden bu vakıf devletin okulunun içinde kira, elektrik, doğalgaz gibi giderler için para vermediği gibi bir de velilerden aylık 600 TL anaokulu parası alıyor. Bu arada devletin resmi anaokulu da, 500 metre mesafede aylık 150 TL'ye hizmet veriyor.”

O mektup şu cümlelerle bitiyor: “Şimdi sormak isterim size: Eğer denetim yetkimiz olsaydı hangi müfettiş buna izin verirdi? Şimdi bizden yetkilerin alınması ve pasifize edilme sebebimiz daha iyi anlaşılmıyor mu? Bizim meslek olarak tek beklentimiz her şeyin hak ve hukuk çerçevesinde yapılması.”