Cemaat'e ait olduğu iddia edilen havayolu şirketi satıldı

Türkiye'de bölgesel havacılık yapmak üzere kurulan ve ortaklarının Cemaat ilişkileriyle sıkça gündeme gelen Borajet Havayolları, sürpriz bir gelişmeyle satıldı.

Türkiye'de bölgesel havacılık yapmak üzere kurulan ve ortaklarının Cemaat ilişkileriyle sıkça gündeme gelen Borajet Havayolları, sürpriz bir gelişmeyle satıldı. Borajet'in ortaklarının isimleri, Cemaat soruşturmalarına sık sık konu olmuştu.

AirportHaber sitesinin haberine göre; SBK Holding'e satılan şirketle ilgili imzalar dün akşam atıldı. Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan SBK Holding, 30 uçaklık sipariş veren Borajet Havayolları'nı satın alarak havacılığa adım attı. Satış anlaşmasıyla ilgili detayların yarın duyurulacağı belirtilirken, satış bedelinin 250 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

CEMAAT SORUŞTURMALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Borajet ve Tarkim Havacılık şirketlerinin ortakları olan Faruk Bayındır ve Yalçın Ayaslı'nın ismi, Cemaat soruşturmalarında sıkça gündeme gelmişti.

Borajet'in şu an tek sahibi Yalçın Ayaslı olarak görülüyor. Yalçın Ayaslı'nın da hisselerini satmasından sonra Tarkim, Bayındır'a kaldı.

Yurt dışına kaçtığı tespit edilen Faruk Bayındır’ın şirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangara, bir süre önce polis tarafından baskın yapılmıştı ve hangar mühürlenmişti.