Cemaat ve AKP ittifakı: Gülen’in kardeşi tecavüz etti, ittifak gizledi

Cemaat-AKP ittifakı döneminde 15 yaşında bir kız tecavüze uğradı. AKP-Cemaat işbirliği ile tecavüzün üzeri örtüldü. Tecavüzle suçlanan isim Fethullah Gülen’in kardeşiydi.

Ali Ufuk Arikan

Odatv’den Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın imza attığı “Mahrem-Gizli Belgelerde Türkiye’nin Sırları” kitabı bugün raflarda yerini aldı. AKP içindeki Gül-Erdoğan kavgası, Sarıgül’ün ABD belgelerinde yer alan yolsuzluk ve taciz bilgileri, Hakan Fidan’ın İran bağlantılı olduğu iddiasına dayanak olarak sunulan nükleer görüşmeleri, Gülen’in evine ABD’de yapılan baskın, ABD’nin AKP’lilerin yatak odasını takibe alması…

Kitap birçok konuda okurlarına önemli bilgiler sunuyor. ABD’nin AKP içinde, muhalefet içinde, emniyet içinde, ordu içinde kısacası tüm kurumlarda kurduğu bağları net şekilde bir kez daha gözler önüne seren belgeler son derece ilgi çekici.

ABD kriptoları, devletin resmi belgeleri ve Stratfor notlarına dayanan belgelerden oluşan kitaptan önemli notları sizler için derledik.

CEMAAT-AKP İTTİFAKI: TECAVÜZ NASIL ÖRTÜLDÜ?

29 Ekim 2007’de Erzurum Dadaşkent Polis Merkezi’ne gelen 15 yaşındaki S.Ö. gidecek kimsesi olmadığını ve tecavüze uğradığını söyledi. İlk tecavüze 10 yaşındayken uğramıştı. S.Ö.’nün şikâyetçi olduğu, ismini verdiği 9 şüpheliden 8’i tutuklandı.

Daha sonra yetiştirme yurduna yerleştirilen S.Ö., burada sosyal hizmet uzmanlarına yaşadıklarının sadece daha önce anlattıklarıyla sınırlı olmadığını söyledi. Babası dahil 84 kişinin tecavüzüne uğramış, annesi de buna yardımcı olmuştu.

Yeni bir soruşturma başlatıldı ancak bu kez anlattıkları tüm tablonun değişmesine neden oldu. Tecavüzde adı geçenlerden birisi Fethullah Gülen’in kardeşi S. Gülen idi…

Daha önce 8 kişinin tutuklanmasını talep eden savcıdan dosya alındı. Soruşturma İlhan Cihaner hakkında Gülen’e komplo kurduğu iddiasıyla iddianame hazırlayan Taner Aksakal’a verildi. Aksakal, tecavüze uğradığı raporla kanıtlanan S.Ö.’ye değil Gülen’e inanacaktı. S.Gülen için “cinsel ilişki yetisi yok” raporu çıkardı. Dosya kapatıldı.

S.Ö.’nün yerleştirildiği yurt, 2014’te AKP Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilecek olan dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç tarafından basıldı. “Hoca’ya komplo mu kuruyorsunuz” diye soran Güvenç, AKP-Cemaat ittifakına “doğal” olarak sahip çıkıyordu. Şimdi ise kitabın yazarlarına olayı “hatırlamadığını” söylüyor.

S.Ö. şimdi 23 yaşında. Cemaat-AKP kavgası bittikten sonra soruşturmanın yeniden açılması gündemde… Nasıl olsa ittifak dağıldı.

ERGENEKON: HER ŞEY NEREDE DURDUĞUNUZA BAĞLI

Ergenekon operasyonları sonrasında bu adla bir örgüt olduğu iddiasına dayanılarak onlarca örgüt şeması ortaya atılmıştı. Kitapta yer verilen konulardan birisi de Ergenekon’un 1 numarasına ilişkin bir bölüm oldu. ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener’ın “Ergenekon: Her şey nerede durduğunuza bağlı” başlıklı kriptosunda, operasyonda yer alan bir polis yetkilisinin verdiği bilgi yer alıyor. Bu anlatıma göre basına servis edilen tüm şemaların aksine “gerçeğin” STV dizileri olduğu görülüyor. Wiener’a bilgi veren emniyet yetkilisi “1 numara yok, Ergenekon’u bir komite yönetiyor” diyerek STV dizilerindeki “karanlık kurul’un ne işe yaradığını da gözler önüne seriyor.

GÜLEN’İN EVİ NASIL BASILDI?

ABD’de kalıcı oturma izni isteyen Fethullah Gülen, prosedür dışı şekilde 12 Ocak 2006’da adeta sorguya alındı. Cemaat yapısı hakkında bilgi alındı hatta öldükten sonra Cemaat’in başına kimin geçeceği bile soruldu. Bundan 4 ay sonra Gülen’in evi polisler tarafından basılacaktı...

Bu önemli bilgilerin yer aldığı kitapta, Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasından 5 gün sonra gerçekleşen baskında Gülen’e “ABD’yi terk et” denildiği ifade ediliyor. Bu talebin 5 gün sonrasın bu kez Danıştay saldırısı gerçekleşirken Gülen’in ABD’yi terk etmek yerinde kalmak için büyük çaba sarf ettiği belirtiliyor.

Gülen’in bunun için Graham Fuller, Morton Abromovitz ve George Fidas gibi isimlerin referansıyla oturma izni kopardığı da kitapta yer alan bilgiler arasında.

GÜL-ERDOĞAN KAVGASI: ALLAH’A İNANIR AMA GÜVENMEZ

Kitapta yer alan bir diğer önemli konu Gül-Erdoğan kavgası. İddiaya göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Abdullah Gül’ü tasfiye etmeye karar verdi. Dönemin Büyükelçisi Edelman, “Kabinedeki bakanlar, Erdoğan’ın danışmanları ve bir grup milletvekili bize sürekli olarak Erdoğan ve Gül arasındaki gerginlikleri ve Gül’ün ısrarla Erdoğan’a alttan alta vurma çabasında göründüğünü anlatıyorlar” bilgisi geçiyor.

Erdoğan’ın bu nedenle gözünün hep arkada kaldığı ifade ediliyor. Burada Erdoğan’ın ve eşinin danışmanına atıfla bir söze yer veriliyor: Erdoğan Allah’a inanır ama O’na güvenmez…

ERDOĞAN’IN YOLSUZLUĞU 2004’TE ORTAYA ÇIKTI

Büyükelçi Edelman’ın geçtiği bilgiye göre, AKP iktidarının henüz ikinci yılında Erdoğan’ın ve bakanlarının yolsuzlukları konusunda kanıtlara ulaşıldı.

Edelman’ın Türk polis teşkilatının istihbarat dairesine dayandırdığı bilgiye göre, İçişleri Bakanı Aksu, Ticaret Bakanı Tüzmen ve AKP İstanbul İl Başkanı Müezzinoğlu partilerinin iktidarının henüz ikinci yılında yolsuzluğa bulaşmış durumdaydı. Üstelik bu konuda Erdoğan’ı suçlayıcı kanıtlara henüz o tarihlerde ulaşılmıştı…

ABD kriptosuna göre adı yolsuzlukla anılan ve “tehditle haraç almakla” suçlanan isim olan Mehmet Müezzinoğlu şimdi AKP iktidarında Sağlık Bakanı olarak görev yapıyor.

ABD, AKP’NİN YATAK ODASINDA

Kitapta yer alan bir diğer ilginç konu ise AKP’nin zinayı yeniden suç kapsamına alacak yasal düzenleme yapma girişimi sırasında kayda geçen bir ABD kriptosu oldu. Yine Edelman’ın imzası bulunan kriptoya göre ABD, AKP’nin yatak odasını izlemeye çoktan başlamıştı:

Siyasi yelpazenin farklı renklerinden birçok bağlantımız, eğer girişim başarılı olursa, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik (sekreteriyle açıkça ilişki yaşayan), İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu (ergenlik çağındaki kızları tercih eden) ve Erdoğan’ın dış politika danışmanı Ömer Çelik’in (Rus hayat kadınları) adli kovuşturmaya maruz kalabilecek pek çok AKP’li yetkili arasında olacağını açıkça belirtti.

Kriptoda konuya ilişkin yer alan en ilgi çekici bilgilerden birisi ise Emine Erdoğan’a ilişkin. Buna göre Akşam gazetesi Ankara temsilcisi Nuray Başaran, Edelman’a zina yasasını Emine Erdoğan’ın istediğini iletiyor ve bunun nedeninin Hüseyin Çelik ve Ömer Çelik’in yaşadıklarına ilişkin bilgi sahibi olması olduğunu söylüyor.

VİSKİ DÜŞKÜNÜ NAZLI ILICAK

ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Jones’un Vaşington’a gönderdiği 27 Nisan 2007 tarihli kriptoda başkonsolosluk binasında 17 Nisan’da Gülencilerle yapılan bir toplantıya ilişkin bilgiler veriliyor. Bilgi notunda toplantıya katılan Gülencilerin “viski düşkünü Nazlı Ilıcak” tarafından belirlendiği ifadeleri yer alıyor.

ALTAN TAN’DAN ABD’YE: AKP, DİYARBAKIR’I KAZANABİLİR

ABD’li diplomatların Kürt siyasetçilerle yaptıkları görüşmeler sonrası hazırladıkları kripto da kitapta yer alırken Osman Baydemir, AKP-Barzani yakınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor HDP milletvekili Altan Tan ise AKP’nin “açılım”la birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni bile kazanabileceğini iletiyor. Tan, burada Kürtlerin “muhafazakar” ve “dini” değerlerine vurgu yapmaya da dikkat ediyor.

ABD elçisinin 'rüşvetçi hödük' dediği Mustafa Sarıgül'ün Erdoğan'a desteğine ilişkin ilginç bilgiler