Çadır kenti protesto eden yurttaşlara jandarma saldırdı: 6 gözaltı

Kahramanmaraş'ta çadır kent kurulmasına karşı çıkan ve bu amaçla basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlara jandarma saldırdı. Çıkan olaylarda bir üsteğmen yaralandı, 6 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'a yeni bir çadır kent kurulması çalışmalarına karşı çıkan ve şantiyeye yürümek isteyen vatandaşlara, jandarma ekipleri saldırdı. Arbede sırasında başına taş isabet eden üsteğmenin yaralandığı olaylarda 6 kişi gözaltına alındı.

Merkez Dülkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük Mahallesi'nde Suriyelilerin barınacağı yeni çadır kent kurulmasına karşı çıkan yurttaşlar, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişiler, çadır kentin kurulacağı alandaki şantiyeye yürümek istedi. Jandarmanın yürüyüşe izin vermemesi üzerine gerginlik yaşandı. Jandarma ekipleri, yurttaşlara biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Bu sırada başına taş isabet eden bir üsteğmen yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan üsteğmenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve eski milletvekili Sebahat Tuncel, jandarmanın müdahalesine tepki gösterdi. Olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.