Bira patronuna #BoykotEfesPilsen protestosu: İşte tepkiler...

Efes Pilsen'in patronu Tuncay Özilhan'ın hükümete 'Evde bira imal edenlere müdahale edin' çağrısı, sosyal medyada da protesto ediliyor. #BoykotEfesPilsen etiketiyle protesto edilen Anadolu Grubu yönetim kurulu başkanı Özilhan'ın geri adım atıp atmayacağı merak konusu.

Haber Merkezi

Efes Pilsen'in patronu Tuncay Özilhan'ın hükümete "Evde bira imal edenlere müdahale edin" çağrısı, sosyal medyada da protesto ediliyor. #BoykotEfesPilsen etiketiyle protesto edilen Anadolu Grubu yönetim kurulu başkanı Özilhan'ın geri adım atıp atmayacağı merak konusu. 

AKP'nin içkiye yaptığı zamların ardı arkası kesilmezken evde rakı ve bira imalatında adeta patlama yaşandı. Zamlarla içki severleri yıldıramayan AKP, bu kez evde rakı imalatında kullanılan etil alkolün tadını acılaştıran kimyasallar kullanılmasına karar verdi. 

Son olarak da evde basit düzeneklerle bira imal eden vatandaşlar hedef alındı. Efes Pilsen'in patronu olan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, AKP hükümetine çağrıda bulunarak, zarar ettiklerini ve evde bira imalatının önlenmesini istedi. 

ÖZİLHAN SOSYAL MEDYADA PROTESTO EDİLİYOR

Vatandaşlar bunun üzerine Efes Pilsen ve Anadolu grubunun diğer ürünleri olan biralara boykot kampanyası başlattı. 

Twiter'da #BoykotEfesPilsen etiketi açan kullanıcılar, binlerce paylaşımda bulundu. 

O paylaşımlardan bazıları şöyle: