Anadolu lisesinde 'mevlid-i nebi' etkinliği!

AKP hükümetinin her yıl nisanda düzenlenen "kutlu doğum haftası"nı kaldırıp yerine kasımda "mevlid-i nebi" kutlamasını ihdas etmesinin ardından, ilk uygulamalardan biri Beşiktaş Anadolu Lisesinde gerçekleşti. Etkinlikte öğrencilere ilahi okutturuldu.

Haber Merkezi

"Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 16 Kasım tarihinde yürürlüğe girmiş, yeni yönetmeliğe göre nisan ayında “Kutlu Doğum Haftası” olarak düzenlenen etkinliklerin bundan böyle kasım ayının sonunda “Mevlid-i Nebi” adıyla düzenlenmesine karar verilmişti.

Yeni yönetmeliğin ilk uygulamalarından biri İstanbul’un tarihi okullarından Beşiktaş Anadolu Lisesinde gerçekleşti. 4 Aralık Pazartesi günü Beşiktaş Anadolu Lisesinde, okul yönetimi "Mevlid-i Nebi" adıyla gerici bir etkinlik düzenledi.

ÖĞRENCİLERE İLAHİ OKUTTULAR! 

Okulun internet sitesinde yer alan bilgilere göre Amerika Müslümanlar Birliği tanıtım videosu, müdür yardımcısı Muharrem Bayrak’ın okuduğu şiir ve yaptığı konuşma ile başlayan etkinlikte öğrencilerden oluşan ilahi grubu sahne aldı.

Beşiktaş Anadolu Lisesi geçtiğimiz dönemi okul müdürünün kaleme aldığı "15 Temmuz" yazısına tepki gösteren öğrencilerin okul dergisi boykot etmesiyle dönemi kapatmıştı. Okulda yeni eğitimi dönemi de öğrencilerin okul dışında dağıttığı bildirilerin yasaklanmasıyla ve aynı nedenden dolayı öğrencilerin polise ihbar etmesiyle başlamıştı.