AKP'liler ve MHP'liler uyarıları dinlemedi: Umre dönüşü toplumu riske attılar

Tüm uyarılara rağmen AKP'li ve MHP'lilerin umre dönüşünde ev ziyaretlerinde bulunduğu sosyal medya paylaşımları ile ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Umre’den dönenlerin 14 gün boyunca evlerinden çıkmamasını ve ziyaretçi kabul etmemelerini açıklamasına rağmen bazı illerde AKP’li teşkilatların ve belediye başkanlarının Umre’den dönenleri ziyaret ettikleri ortaya çıktı. 

Dünya genelinde 150 binden fazla korona virüs vakası görüldü, 5 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Altı vakanın görüldüğü Türkiye’de salgına karşı önlemler alınırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönenlere “14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri” uyarısında bulundu.

Gerçekgündem'in haberine göre bazı şehirlerde belediye başkanları ve bazı parti teşkilatları, umreden dönenlerin evlerine “Allah kabul etsin” ziyaretinde bulunuyor.

Kocaeli’de umreden dönen bir iş insanı ziyaret eden Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gelen tepkiler üzerine “Arkadaşlar beş gün önceki ziyaretim bu, Nevzat Bey umreden geleli 25 gün oldu. Gecikmiş bir ziyaret bu” diyerek, kendisini savundu.

Rize’de Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi de umreden dönen bir vatandaşı evinde ziyaret ederek, fotoğrafını paylaştı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, umreden dönen bir dava arkadaşını ziyaret ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Hatay’da AKP Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak ve beraberindeki grup, umreden dönen bir vatandaşın evine “Allah kabul etsin” ziyaretinde bulundu.