Aile Bakanlığı çocukları tarikatlara teslim etti!

AKP'nin gerici hamlelerinin ardı arkası kesilmiyor. Aile Bakanlığı, Nakşibendi tarikatının Ankara kolu olarak bilinen Muradiye Kültür Vakfı’yla protokol imzaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Nakşibendi tarikatının Ankara kolu olarak bilinen Muradiye Kültür Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında Ankara’da 31 çocuk evi açıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, apartman dairesi şeklindeki bu evlerde 5 ya da 6 çocuğun kaldığı ve çocukların bakımı için ise 3 personelin görevlendirildiği, protokol kapsamında vakfın önümüzdeki günlerde 3 çocuk evi daha açacağı öğrenildi. İhmal ve istismar mağduru çocukları korumakla görevli bakanlık, tarikat evlerine emanet edilen çocukların umre gezisi, iftar programları, Kutlu Doğum Haftası adı altında denetlenemeyen etkinliklere katılmasına da göz yumdu.

Bakanlık ile Muradiye Vakfı arasında 2013 yılına dayanan protokolün geçerlilik süresi ise 10 yıl olarak belirlendi. 2023 yılına kadar Muradiye Vakfı’nın ihmal ve istismar mağduru çocuklar için “çocuk evi” kurmasının önünü açan protokolün süresinin bitimine 6 ay kala yazılı olarak uzatılmayacağı, bildirilmemesi halinde ise 10 yıl daha protokolün devamı kararlaştırıldı.