8 gündür gözaltında tutulan piyanist Dengin Ceyhan için tutuklama istemi!

14 Şubat Salı gününden beri sosyal medya paylaşımlarından dolayı gözaltında tutulan piyanist Dengin Ceyhan, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

14 Şubat Salı gününden bu yana gözaltında tutulan piyanist Dengin Ceyhan, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Sosyal medyada cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla suçlanan Ceyhan için adliyedeki bekleyiş sürüyor.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı akademisyenlerini olan piyanist Dengin Ceyhan, 14 Şubat 2017 Salı sabahı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek evine yapılan bir baskınla gözaltına alınmıştı. Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla 8 gündür gözaltında bulunan Ceyhan, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Genç piyanist Dengin Ceyhan, 2013'teki Haziran Direnişi’nde Davide Martello ile birlikte konser vermiş, Soma işçi katliamı sonrasında ölen işçilerin öğrenci olan çocuklarına katkıda bulunmak için burs vermeyi amaçlayan Piano for Soma etkinliklerine katılmıştı. Ceyhan, KHK ile ihraç edilen akademisyenlere de destek vermişti.