4. sınıf ders kitabında bu sözler yer alıyor: Başkomutanımız Erdoğan....

AKP'nin tüm müfredatı gerici bir içerikle doldurmasının ardından, yeni basılan ders kitaplarından ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kitaplarda Erdoğan "başkomutan" olarak yer alırken, başkanlık sistemi de övülüyor.

MEB , ilkokul 4. sınıf sosyal bilgiler kitabında, TBMM’nin açılışına yarım sayfa yer ayırırken, 15 Temmuz darbe girişimini 3 sayfada anlattı. Kitapta başkanlık sistemi övülerek 9 yaşındaki çocuklara ‘sistem’ propagandası yapıldı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Erdoğan’ın 15 Temmuz’da “sokağa çıkın” çağrısına ilişkin “Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla inancını, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak üzere ülkemizin her yerinde milyonlarca insan sokaklara döküldü, darbe tehdidi gelebilecek yerleri kuşattı. O gece Çanakkale ruhu yüzyıl sonra yeniden canlandı ve tarihe altın harflerle geçen bir direniş, diriliş, yükseliş öyküsüne hayat verdi. Aziz milletimizin demokrasisine, bağımsızlığına, bayrağına, vatanına sahip çıkmasının ifadesi olan bu zafer, Çanakkale’de yazılan, Milli Mücadele’de tekrar eden bir destanın devamıdır ” ifadeleri kullanıldı.

AKP'nin "Demokrasi nöbeti”ne de yer verilen kitapta, KHK ihraçları ve yaşananlar ucu açık şekilde “Hükümetimiz, aziz milletimizin desteğiyle geri püskürtülen bu hain darbe girişiminden sonra, FETÖ terör örgütüne yönelik mücadelesini genişleterek, darbeci hainlerin ve onlarla işbirliği yapanların süratle adalete teslim edilmesi sağladı. Devlet ve toplum hayatımızın FETÖ terör örgütünden temizlenmesine yönelik mücadele devam ediyor” ifadeleri ile yer aldı.

ÇOCUKLARDAN 15 TEMMUZ MEKTUBU İSTEDİLER

Çocukların tartışma konuları içine de sokulan 15 Temmuz hakkında “15 Temmuz’da teröristler başarılı olsaydı bireysel özgürlüğümüz olabilecek miydi?”, “15 Temmuz’da demokrasi ve vatanına sahip çıkan vatandaşlarımız hangi duygu ve düşüncelerle hareket etmişlerdir” gibi sorular da kitaplarda yer aldı. Çocuklardan “15 Temmuz’da milletimizin gösterdiği kahramanlığı anlatan bir afiş hazırlamaları” ve “15 Temmuz şehit ve gazilerine ülkemiz için yaptıklarından dolayı şükranlarınızı anlatan birer mektup yazmaları” talep edildi.

4. sınıf sosyal bilgiler kitabında başkanlık sistemi “reform” olarak anlatılırken, “Yeni sistem, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını da tahkim etmiştir” iddiasında bulunuldu. Saray’ın fotoğrafının da yer aldığı kitapta başkanlık sistemi ile “Kuvvetler arasındaki ayrımın çizgileri net olarak belirlenmiş, siyasi istikrar garanti altına alınmış, demokratik yönetim güçlendirilmiştir. Yeni sistemle birlikte halkın seçtiği milletvekilleri sadece yasama görevi yapacak, yine halkın seçtiği cumhurbaşkanları da yalnızca yürütme faaliyetini yerine getirecektir. Anayasa değişikliği ile getirilen yeni sistem, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını da tahkim etmiştir” denildi.