Yargıtay şike kararını açıkladı

Şike davasında Yargıtay kararını açıkladı: Kısmen onandı, kısmen düştü, kısmen bozuldu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike ve teşvik cezasına onama kararı çıktı.

Güncelleme: 20.01
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Yargıtay'ın verdiği karar tebliğ edildikten sonra Aziz Yıldırım'ın kulüp üyeliğinin düşeceğini açıklandı. Günay, "Karar tebliğ edilince Başkan Aziz Yıldırım'ın kulüp üyeliği düşer. Daha sonra tüzük gereği yeni başkan seçilir, ancak yönetim kurulu görevine devam eder" dedi.


Güncelleme: 19.48
Yargıtay kararına göre, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz da 1 yıl 6 aylık hapis cezası onandı. Davada isimleri geçen futbolculardan İbrahim Akın’ın 1 yıl 6 ay, Mehmet Yıldız 1 yıl 3 ay, Gökçek Wederson ve eski futbolcu Ümit Karan’ın da 7 ay 15 günlük alınan hapis cezaları da onandı.


Güncelleme: 19.45
Hürriyet'te yer alan habere göre, Yıldırım, cezası onandığı için 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak. Bir yılın üstünde ceza aldığı içinde FB Başkanlığı da düşecek. 1 milyon 712 bin 500 TL’lik rekor adli para cezasını da 20 eşit taksitte ödeyecek. Daire, Aziz Yıldırım gibi Olgun Peker’in “örgüt kurmak” ile “şike ve teşvik priminden” aldığı cezaları onandı. Şike dosyasını “onama, bozma ve düşme” kararlarının altında Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin değişen Başkanı Bahri Demirel’in imzası da var.


Güncelleme: 18.28
Yargıtay, Beşiktaş Eski Yöneticisi Serdal Adalı ve eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun şike cezalarını bozdu. Yargıtay, “şike yaptıklarının sabit olduğuna” ancak iki sanığa verilen hapis cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, bu durum gözönünde bulundurulmadan karar verilmesini bozma nedeni saydı.


Güncelleme 17:25

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Yargıtay kararını yakından takip ettiklerini belirterek "Şu anda başkanımız yurt dışında. Geldiğinde yönetim kurulu olarak bir toplantı yapacağız ve bu konu hakkındaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.


Güncelleme 17:23

Fenerbahçe'den açıklama geldi:

"Fenerbahçe Kulübü: "Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'la ilgili Yargıtay kararı hakkında bazı medya kaynaklarında haberler yer almakla beraber henüz kendisine ulaşan bir tebligat bulunmadığı öğrenilmiştir."


Şike Davası'nda karar açıklandı.

Şike Davası'nda Yargıtay kararını açıkladı: Kısmen onandı, kısmen düştü, kısmen bozuldu.

Yargıtay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onadı. Yargıtay kararına göre Aziz Yıldırım 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.

Spor hukuku avukatları Yargıtay'ın kararı sonrasında Aziz Yıldırım'ın başkanlık görevinin de düşeceğini belirtiyor.

YARSAV'ın açıklamasına göre bu isimlerin davaları düştü Fatih Sandal, Aykut Aydın, Serkan Acar, Evren Kımıl, Samet Erdemir, Hakan Karaahmet, Ömer Ülkü.

Yargıtay, Olgun Peker'in cezası 'örgüt suçu'ndan onandı...