Trabzonspor taraftarlarından AKP'ye büyük tepki

Dün Trabzonspor'un şampiyonluğu kaçırmasının ardından Trabzon'da 2 bin kişi AKP'yi protesto yürüyüşü yaptı. Şampiyonluğun kaybedilmesinin seçim sonuçlarını etkileyeceği konuşuluyor.

Dün futbolda Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elde etmesinin ardından Trabzon karıştı. Maçın ardından Kahramanmaraş Caddesi'nde toplanan Trabzonspor taraftarları 2 bin kişi, AKP il binasına protesto yürüyüşü düzenledi.

Başbakan Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'a büyük tepki gösteren Trabzonlular, AKP seçim bürosuna saldırı girişiminde bulundu. Öfkeli grup, AKP il başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti ancak çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu.

Taraftarların öfkesinden, AKP'ye yakınlığı ile bilinen İhlas Haber Ajansı da nasibini aldı. Taraftarlar İHA'nın canlı yayın aracına saldırdı.

Taraftarlar yürüyüş boyunca Başbakan Erdoğan ve AKP aleyhinde sloganlar attı.

2 bin öfkeli taraftarı yatıştırmak için Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz da olay yerine geldi.

Seçim sonuçlarını etkiler mi?
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın Trabzonlu olduğu ve bir dönem Trabzon Spor Kulübü Başkanlığı yaptığı biliniyor. AKP son genel seçimlerde Trabzon'da birinci partiydi. Şampiyonluğun kaybedilmesinin ardından yapılan eylemle ilgili Trabzon'un yerel basınında çıkan haberlerde bu durumun seçimin kaderini etkileyebileceği yorumlarına yer verildi.

Eylem neden yapıldı?
19 Nisan tarihinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcu Alex, Başbakan Erdoğan'ı makamında ziyaret etmiş ve Erdoğan'a Fenerbahçe forması hediye etmilerdi. Bu görüşmede geçen aşağıdaki diyalog son bir aydır Trabzon'da en çok tartışılan konuların başında geliyordu:

- Erdoğan: Bu hafta mı Buca.
- Yıldırım: Pazar günü
- Başbakan: Deplasman galiba. Bir aksilik olmasın.
- Yıldırım: Yok olmaz. (Kameraları işaret edip) Televizyonlar var. (Kahkahalar) Yanlış anlaşılmasın.
- Başbakan: Aziz Bey sahaya çıkarsa ben de çıkarım ha.
- Yıldırım: (Alex'i kastederek) Zaten sizi de maça davet ediyor.
- Başbakan: (Çubuklu forma ile poz verdikten sonra). Çok teşekkür ederim.

Gençler arasında ciddi bir işsizliğin olduğu Trabzon'da son yıllarda AKP'ye karşı ciddi bir eylemlilik yaşanmamışken, Trabzonspor'un şampiyonluğu kaybetmesinin ardından öfkeli bir yürüyüş yapılması biraz şaşkınlık yarattı.

(soL - Haber Merkezi)