Trabzonspor Kazım Koyuncu'ya sahip çıkıyor

Trabzonspor Kulübü yaptıklarıyla Kazım Koyuncu'yu yaşatmaya devam ediyor...

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile oynayan Trabzonspor, bu maçtan mağlup ayrıldı. Maçın ardından Şükrü Saraçoğlu'nda, Kazım Koyuncu'nun 'Hayde' parçası çalındı. Buna tepki olarak Trabzonspor, dün Orduspor'la karşılaştığı maçta "Kazım Koyuncu bizimdir" dedi. Karşılaşma boyunca statta Kazım Koyuncu şarkıları çalınırken, skor tabelasına da "Kazım'ın evi Avni Aker'dir" yazıldı. Kazım Koyuncu'yu, Trabzonsporlu taraftarlar da unutmadı. Taraftarlar tribünde, ''Kazım Koyuncu Ölümsüzdür'' pankartı açtı.

Geçtiğimiz haftalarda da Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkan Vekili Cafer Hazaroğlu, Artvin’in Hopa ilçesi Sugören köyündeki Kazım Koyuncu’nun evine giderek ailesine Koyuncu’nun onur kurulu üyeliği belgesini teslim etti. Hazaroğlu yaptığı açıklamada, “Kazım Koyuncu bir efsane. Onun Trabzonsporluluğu da Trabzonspor’da hep yaşayacak. Üye kaydı hiç silinmeyecek” dedi.

Bu davranışlardan sonra, Aytekin Akay'ın, Kazım Koyuncu ile yaptığı röportajı hatırlatmakta yarar var. Bilindiği üzere Kazım Koyuncu koyu bir Trabzonsporlu. 10 Mayıs 2004 tarihinde Trabzonspor Dergisi'nde yayımlanan röportajın bir bölümünde Koyuncu, Trabzonspor'la ilgili şunları söylüyor

''Trabzonspor, Türkiye’de sürekli şampiyon olanlar dışında olan her şeyi temsil etmeli. Bendeki Trabzonspor sadece futbolu temsil etmiyor, zaten etmemeli de...

Trabzonspor’un bendeki ifadesi, statükonun karşısında yer alması, statükoyu parçalaması, güçlülere karşı güçsüzlerin var olduğunu ve onların da bir şeyler yapabileceğini göstermesidir.

Trabzonsporlu olmakla kendimi ayrıcalıklı ve farklı hissediyorum. İlla bir futbol takımının peşinden gidilecekse bu takım bana göre Trabzonspor’dur. Bir futbol hareketi olarak Trabzonspor’u desteklemek de bana göre ayrıcalıklı ve elitist bir durumdur.

Aslında futbol, dünyanın en kolektif toplu hareket ve eğlence biçimidir. Ancak hangi güçlerin elinde olduğu çok önemlidir. Ve bugün de kötü niyetli kişilerin elinde olduğundan, futbol zarardır... Futbol üstünden siyaset yapanlar, ihaleler alanlar, inşaatlar yapanlar varsa, futbol içinde çok günah barındıran bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Bunlara rağmen futbolu çok seviyorum ve Trabzonspor’u tutuyorum.

Mesela Maradona, futbolu sevmemde en önemli etkisi olan adamdır. Sadece büyük futbolcu olduğu için değil, o uçarı hali, yenilse bile dimdik ayakta kalabilmesi ve hala sevilmesi, özgürlükçü hali beni futbola çekmiştir.''

A.Utku Gel (soL-Spor)