TFF Genel Kurulu'na kontrgerilla lideri Mehmet Ağar katılacak

Yarın 'şike ve teşvik eylemlerine verilecek cezalar' gündemi ile toplanacak Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu toplantısına Galatasaray Spor Kulübü adına katılacak isimlerden biri de kontrgerilla lideri olarak bilinen Mehmet Ağar...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike gündemli genel kurulu yarın Ankara'da toplanacak. Şike ve teşvik eylemlerine verilecek cezalar konusunda karar verilecek olan Genel Kurul'a katılacak bir isim özellikle dikkat çekiyor. Toplantıya Galatasaray Spor Kulübü adına katılacak delegeler arasında kontrgerilla lideri Mehmet Ağar'ın da ismi yer alıyor.

Şimdi de spor için mi bin operasyon yapacak!
Siyasi iktidarın futbol alanına kapsamlı bir müdahalesi olarak yorumlanan şike soruşturması gündemi ile toplanacak TFF Genel Kurulu'na katılacak olan Mehmet Ağar, 12 Eylül döneminden itibaren devletin önemli kademelerinde bulundu. Sola ve Kürt halkına karşı savaşan kontrgerillanın lideri olduğu birçok kontrgerilla mensubu tarafından itiraf edildi. "Devlet adına bin operasyon yaptım" sözü ile kirli geçmişinden pişman olmadığını gösteren Mehmet Ağar'ın, kanlı örgüt Hizbullah'ın üst kademelerinde yer alan bir ismin Ekim 1993'te Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği uyarı mektubu ile ilgili Emniyet Genel Müdürü olarak "Hizbullah devlet aleyhine eylemlerden kaçınmaktadır. Örgüt üyelerini yakalamak fayda sağlamaz" yorumunu ilettiği ortaya çıkmıştı.

12 Eylül döneminde emniyet müdürü idi, sonrası geldi...
Ağar, 1980 Ocak ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Muavini, 1981 Mayıs ayında Asayiş Şube Müdürü oldu.
1984-88 arasında Terör ve Asayişten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1988'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, 1990'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, 1992'de Erzurum Valiliği'ne, 1993 Temmuz'unda Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, atandı. Erzurum Valisi iken, o dönem firarda olan Bahçelievler katliamı sorumlularından Haluk Kırcı'nın nikâh şahitliğini yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Özel Harekat Dairesi’nin kurulmasında görev aldı.

Abdullah Çatlı'nın saklı bulunduğu yeri bildiği halde yetkili mercilere haber vermemek ve gizlenmesine yardım ettiği ortaya çıktı.

Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz'e silah taşıma izin belgesi vermek ve hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesini sağladığı ortaya çıktı.

15 Eylül 2011 günü Ankara Özel Yetkili 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, parti liderliği, Valilik ve Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Ağar'ın "suç örgütü yöneticisi" olduğuna karar verdi ve Susurluk davasında 5 yıl hapse mahkum etti. Ancak Ağar bu kadar suçuna rağmen hapse girmedi.

Özal'ın gözdelerinden biri idi, AKP döneminde kendisine dokunulmadı...

(soL - Haber Merkezi)