Süper Kupa maçı için olağanüstü hal!

Kayseri'de, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı için olağanüstü hal ilan edilecek.

11 Ağustos'ta, Kayseri'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçına ilişkin bir dizi toplantı yapıldı. Bu toplantılardan biri İstanbul'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasında Kayseri'den gelen polis ve stat yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşirken, diğeri Kayseri'de Vali Orhan Düzgün başkanlığında gerçekleştirildi.

DHA'nın haberi göre, yapılan toplantılarda alınan kararlar kuş uçurtmayacak cinsten. Buna göre, Kayseri'ye gelecek her iki kulübün taraftarı kentteki 6 noktada tek tek aranacak. Stada girişteki aramayı da özel güvenlik yerine polis üstlenecek. Bu arada şüphelenen sporseverlere alkolmetre üfletilecek. İnternet üzerinden TC kimlik numarası ile bilet alan sporseverlere, suç işledikleri takdirde kolayca ulaşılacak. Kadir Has Stadı'nda oynanacak karşılaşma için Kayseri'ye çevre illerden de çevik kuvvet polisi desteğe gelecek ve karşılaşma için görevli olacak polis sayısı 2 bine ulaşacak. Ayrıca bin kadar özel güvenlikçi de stadın içinde görev alacak.

Bilindiği üzere AKP'nin, Gezi Parkı direnişi nedeniyle tribünlerde iktidara yönelik tepkiden çekindiği için karşılaşmayı Makedonya'nın başkenti Üsküp'te oynatacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Daha sonra TFF yaptığı açıklamayla karşılaşmanın Kayseri'de oynanacağını duyurmuştu.