Sayfa yolu
Şike davasında karar açıklandı: Aziz Yıldırım hükümle tahliye edildi
Yayın Tarihi: 02.07.2012 , 15:21 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:35
Tam bir yıl önce başlayan şike davası sonuçlandı. Mahkeme Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tahliyesine karar verdi. Aziz Yıldırım ile birlikte Olgun Peker, Yusuf Turanlı ve İlhan Ekşioğlu'da tahliye edildi. Aziz Yıldırım tahliye edilmesine karşın toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası ve 1 milyon TL para cezası alırken, kulüp yöneticiliği yapması da yasaklandı.
Mahkeme Başkanı: "Şikeden çok önemli mahkumiyetler verdik"
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci nihai kararı açıklıarken şu sözleri dile getirdi:
"Çok yoğun çalıştık, gecelere kadar çalıştık, çok sık toplandık ve bir karara vardık. Hata yapmışsak Yargıtay yolu var. Karar 102 sayfa. Eski yasada sanıkların arasındaki yönetici olmayanlar için onların lehlerine olanları kullandık. Gerekçemiz çok önemli ama ayrıntılı gerekçeyi sonra yazacağız. Şikeden çok önemli mahkumiyetler verdik. Aziz Yıldırım tahliye edildi. Asbaşkan İlhan Ekşioğlu da tahliye edildi."
Aziz Yıldırım'a 6 yıl 3 ay hapis cezası ve 1 milyon TL para cezası
Aziz Yıldırım örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 hapis cezası alırken, şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon TL para cezası aldı.
Aziz Yıldırım Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivas, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu.
Aziz Yıldırım'ın kulüp yöneticiliği yapması da alınan kararla yasaklandı.
İşte mahkeminin kararları
- Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu şike suçlamasıyla 1 yıl 10 ay 10 gün ceza aldı.
- Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu şike suçlamasıyla 1 yılın üzerinde hapis cezası aldı. 900 bin adli para cezasını çarptırıldı.
- Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel, şike ve teşvikten 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.
- Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Acar Yıldırım, örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.
- Futbolcu İbrahim Akın, Trabzonspor-İBB, Fenerbahçe-İBB, Beşiktaş-İBB maçlarında şike ve teşvik suçlamasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
- Bursaspor'da oynayan Vederson'a, Trabzon-Bursaspor maçında teşvikten dolayı 5 ay hapis cezası verildi.
- Bülent Uygun, örgüt suçundan beraat etti. Eskişehir-Trabzon maçındaki teşvikten dolayı 11 ay 7 gün ceza aldı.
- Olgun Peker'e örgüt kurmak ve yönetmekten dolayı 2 yıl 6 ay cezam verildi.
- Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezas aldı.
- Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı, şike ve teşvik suçlaması dolayısıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası ve 250 bin TL hapis cezası aldı.
- Futbolcu Ümit Karan, Trabzon- Eskişehir maçında teşvikten 7 ay 15 gün hapis cezas aldı.
- Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise beraat etti.
- Trabzonspor yöneticisi Nevzat Şakar, FB- Ankaragücü maçından beraat etti.
(soL - Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.