Haftalık futbol panoraması...

Türkiye Süper Ligi 3. Haftası'nda son durum belli oldu. İşte haftalık futbol panoraması...

İsmail Sarp Aykurt

Türkiye Süper Ligi 3. Haftası gergin geçen maçlara tanıklık etti. 6 kırmızı kartın kullanıldığı haftada son dönemlerdeki çıkışını sürdüren Galatasaray’ın liderliği devam etti. Bu haftanın gergin geçmesindeki en önemli nedenler arasında rekabet düzeyinin ne ölçüde yer kapladığı meçhul olsa da pek de güzel sayılabilecek örnekleri olmadığı aşikâr.

Özellikle Kayserispor-Osmanlıspor maçında kendisine küfreden Osmanlısporlu oyuncuyu ayni küfürle soyunma odasına gönderen orta hakem Fırat Aydinus haftanın fenomeni konumunda. Ülke futbolu bu anlamı ile pek de "farklı" sayılamaz diyebiliriz.

Futbol açısından dikkat çeken maçlar ise bu hafta artmış gibi görünüyor. Bunlardan birisi Göztepe ile Trabzonspor arasındaki maç oldu. Dikkat  çeken nokta ise Göztepe takımının en iyi isminin eski Galatasaraylı Sabri oluşu idi. Göztepe’nin galibiyeti uzun zamandır beklenen bir hayalin somutlanması olarak hatırlanmaya  aday. Galatasaray’da ise Tolga Ciğerci etkisi devam ediyor. 4 gole ulaşan Tolga Ciğerci böyle oynamaya devam ederse yeni transfer Cezayirli Sofiane Feghouli’nin ilk 11 yolu kapanabilir. Galatasaray’ın rotasyonu bol bir kadro için birkaç bölgeye daha kaynak ayırması zaten bir gereklilik olarak sırıtıyor. Buna Fenerbahçe’de dahil.

Henüz takım olamadığı belli olan Fenerbahçe’nin biraz daha zaman ve transfere ihtiyaç duyduğu açık. Gençlerbirliği maçının galibiyete rağmen iyi bir deneyim olmadığını görüyoruz. Son şampiyon Beşiktaş ise kazandı ancak geçen seneki atmosferin oluşması için biraz zamana ihtiyaç olacağı seçiliyor. Bu anlamda sıralama ve göstergelerde daha çok değişimler olacaktır.

Bununla birlikte, ligin 3. Haftasındaki karşılaşmalarda ortaya çıkan istatistiklere göre, en çok isabetli şut atan takımlar arasında ilk üç sırayı Galatasaray (6,67), Göztepe (5,67) ve Beşiktaş  (5,67) takımları aldı. Topa en çok sahip olan takımlar ise %65 ile Fenerbahçe  ilk sırayı alırken, ikinci sıradaki Galatasaray %63’lik bir oranda kaldı. En çok başarılı pas kullanan takım ise,  yüzde 86 oran ile Beşiktaş oldu.

Süper Lig’de gelecek hafta oynanacak maçlara milli maçlar nedeniyle 1 hafta kadar ara verilmiş durumda. Maçlar 10 Eylül haftası itibariyle başlıyor olacak. Program henüz tam olarak netleşmiş değil. Fikstür şu şekilde:

TFF 1. LİG'DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ:

Türkiye TFF 1. Liginde ise hafta yine çekişmeli maçlara sahne oldu. Çaykur Rizespor’un liderliği devam ediyor. 9 puanlı tek takım olan Rize’nin en yakın takipçisi Giresunspor. Karadeniz ekiplerinin Süper Lig’e çıkış yolunda bir kapışma yaşayacakları şimdiden hissedilmiyor gibi. Ancak 3 hafta sonunda sezona kötü başlayan takımlar arasında bulunan MKE Ankaragücü’nün İsmail Kartal tercihi şimdiden tartışma yaratmış görünüyor.

TFF 1. Lig’de dikkat çeken diğer bir sonuç ise Adana Demirspor’dan geldi. Samsunspor deplasmanında tek golle kazanan güney ekibi nefes almış gözüküyor. Adana’nın diğer ekibi Adanaspor ise evinde Ümraniye’yi yenerek rakibi ile puanını eşitledi ve zirveye tutundu. Evinde 4 yiyerek mağlup  olan Gaziantepspor ise iyi görüntü vermiyor. Ancak bu maçtaki asıl gelişme, Gaziantepsporlu futbolcuların yaptıkları protesto oldu. Yönetimi protesto eden futbolcular, 20 saniye boyunca hareketsiz kalırken misafir takım Manisasporlu sporcular ise kendi yarı sahalarında top çevirdiler.

1.Lig, çabuk değişen ve takımların buna yatkın olduğu bir lig. Özetle, takımlar hakkında daha doğru bir analiz yapabilmek için henüz zamana ihtiyaç olacağı bir gerçek.

TFF 1.Lig’de gelecek hafta oynanacak maçlara milli maçlar nedeniyle 1 hafta kadar ara verilmiş durumda. Maçlar 10 Eylül haftası itibariyle başlıyor olacak.