İstanbul'da emekçiler grevde! Şişli'de saldırı

21. gününe giren Gezi direnişinde Başbakan’ın talimatları ile giderek şiddetlenen polis saldırılarının ardından grev kararı alan emekçiler İstanbul’da saat 16:00’da Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçecek.

Güncelleme 18:20
Jandarma ve polis Şişli Osmanbey'de bulunan ve Taksim'e yürümek isteyen DİSK üyelerine saldırdı. Jandarma TOMA'sından tazyikli su sıkılırken polis de biber gazı kullandı.

TOMA'lar ve gaz bombalarıyla yapılan saldırı şu saatlerde devam ediyor.


Güncelleme 18:10
İstanbul Pangaltı’daki DİSK korteji, basın açıklamasını sonlandırdı. Polis barikatı önünde kitlenin bekleyişi devam ediyor.


Güncelleme 18:05
200 kisilik bir grup Galata Kulesi civarına indi. Polis ise halen bekliyor Tünel Meydanı'nda bekleyişini sürdürüyor.

Öte yandan, Zambak Sokak'ta toplanan binlerce insan "kavga bitmedi, daha yeni başladı", "İsyan, devrim, özgürlük", "Polis defol Taksim bizim" sloganları atıyor.


Güncelleme 17:55
Fransız Konsolosluğu önüne kadar gelen kitle arkadan TOMA'ların gelmesiyle ikiye bölündü. Ara sokaklara kaçan eylemcilere polis "Dağılın!" anonsları yapıyor. Polis İstiklal Caddesi'nde yürümeye devam ediyor.


Güncelleme 17:40
Taksim Tünel'de toplanan emekçiler adına basın açıklamasını Eğitim-Sen 3 no'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu okudu.

KESK ve TMMOB üyelerinin yaptıkları basın açıklamalarının ardından eylem sona erdi. Ancak İstiklal caddesinde bulunan binlerce kişi dağınık bir şekilde yürümeye devam etti. “Tayyip istifa” sloganı atan kitle Fransız Konsolosluğu'nun önüne kadar ilerledi.

Ayrıca Osmanbey’de polis barikatıyla karşılaşan DİSK üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Çevredekilerin alkış, tencere ve tava çalarak eyleme destek verdiği görüldü.

'Hükümet istifa', 'Faşizme karşı omuzomuza' sloganlarının atıldığı eylemlerde yapılan ortak açıklamada, "AKP İktidarının saldırıları, akan kanı ve gözyaşını durdurmak için, halk direnişinin meşru temsilcileri ile hükümet arasında, halkımızın hak, adalet ve saygı taleplerini karşılayacak bir müzakere sürecinin başlatılmasını istiyoruz" denildi.

DİSK Genel Sekteri Arzu Çerkezoğlu'da bir konuşma yaparak artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi. Çerkezoğlu, mücadelenin üretenlerin yöneten olana kadar süreceğini belirtti.


Foto: sendika.org


Güncelleme 16:35
Gezi Direnişi ’ne destek olmak için greve çıkan ve Taksim Tünel'de bir araya gelen emekçiler “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşgalci değiliz bu vatan bizim”, “Barikat kalkacak yürüyüş olacak” ve “Hükümet istifa” sloganları atmaya devam ediyor.

Yüzlerce emekçi yürüyüşe hazırlanıyor.


Güncelleme 16:30
Geçen yıl 15 Haziran’da DHL işçilerinin işten çıkarıldığını, ekmeklerinin ellerinden alındığını belirten DHL işçisi Korcan Yılmaz, bu yıl ise işçilerin onurlu mücadelelerini sürdürerek Gezi Parkı’na sahip çıktığını ifade etti.

Öte yandan, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganı atan ve DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelen emekçiler, Halaskargazi Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme 16:25
Şu an 20 günlük mücadelede yaşamını yitirenlerin isimleri sayılıyor.


Güncelleme 16:20
Polislere seslenen emekçiler, " Bu meydanlar biz emekçilerindir, öğrencilerindir. Çekilin!" dedi. Daha önce defalarce bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyleyen emekçiler kimsenin burnunun dahi kanamadığını anımsattı.


Güncelleme 16:10
Emekçiler Şişli’deki DİSK Genel Merkezi önünde ve Karaköy’deki Tünel’de toplanıyor.

Taksim Tünel'de bir araya gelen KESK ve TMMOB üyeleri TOMA'ların gelmesiyle oturma eylemine başladı. Demokratik haklarını kullanarak Taksim Meydanı'na çıkmak istediklerini vurgulayan emekçiler, "Faşizme karşı omuz omuza", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıyor.


Gezi Direnişi’ne destek olan emekçiler İstanbul’da 16.00′da Şişli’deki DİSK binası önünde ve Tünel’de bir araya gelecek.

KESK saat 16.00′da Taksim Tünel’e, DİSK ise saat 16.00′da Şişli’ye DİSK Genel Merkez önüne çağırıyor. TMMOB üyeleri de saat 16.00′da Tünel’de bir araya gelecek.

Boyun eğmeyen Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi sağlık emekçileri sabah saatlerinde polikliniklerde iş bırakıp, hastane içerisinde yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından Sağlık Bakanlığı İstanbul Çalışma Bürosu’na geçerek “Düşünen Adam” heykelinin önünde toplanan emekçiler, “Düşünme değil eylem zaman”' diyerek basın açıklamasını yaptı.

Basın açıklamasından sonra saat 16.00 da Taksim Tünel durağında buluşma çağrısı yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde de "Baskı ve şiddete karşı direnenler ile birlikte alanlardayız" diyen sağlık emekçileri polikliniklerde iş bıraktı.

Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi’nde greve yoğun katılım yaşandı.

(soL- Haber Merkezi)