İşçilerle dayanışma mitingi başladı

TKP, ÖDP ve Halkevleri'nin Ankara Sakarya Caddesi'nde gerçekleştirecekleri TEKEL işçileriyle dayanışma mitingi başladı.

Sakarya Caddesi'nde TEKEL işçileriyle dayanışma mitingi başladı. Konuşmaların devam ettiği mitingde, Tayyip Erdoğan'ın sürekli TEKEL işçilerini hedef alan konuşmalarına tepki gösterildi.

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, TEKEL işçileriyle dayanışmanın büyütülmesine vurgu yaparak 20 Şubat'ta TEKEL işçileriyle birlikte sabahlamaya çağrı yaptı. Birol, "Bavulunuzu toplayıp gelme zamanıdır" dedi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, işçilerin direniş çadırlarının görüntüyü bozduğu söylemlerine karşı, "Bu çadırlar Türkiye'ye çok yakıştı" dedi.

Taş'ın konuşmasının ardından söz alan TKP Genel Başkanı Erkan Baş da Erdoğan'ın sözlerini eleştirerek “Oraya gitmem doğru olmaz. Ben, diğerlerinin durumuna düşmek istemem” Şu ifadeye bakın, buna ne denir, bu anlayışta bu mantıkta olan bir Başbakan'ın bu ülkenin halkını sevdiği, onların derdini düşündüğü söylenebilir mi? Arkadaşlar bu utanç cümleleri karşısında açıkca ve tekrar ifade ediyorum, burada olmak mutluluktur, burada olmak onurdur. 608 tane mahkeme dosyası olan insanların arasında olmaktansa burada sizinle olmayı tercih ederiz.
İnsanın hayatta nerde olduğu, kimlerle beraber olduğu gerçekten önemlidir" ifadelerini kullandı.