Ankara'da emekçiler Gezi Direnişi için grevde

Ankara'da onbinlerce emekçi Kolej Meydanı'nda toplandı. Buradan yapılmak istenen yürüyüş kısa süre sonra polis barikatıyla karşılandı. Emekçiler baritatın 30 metre kadar yakınına gelerek buraya kürsü kurdu ve buradan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Güncelleme: 14:16
Konuşmaların ardından kitle yavaş yavaş dağılmaya başladı. Eylem sona erdi.

Güncelleme: 14:15
Türk Diş Hekimleri Birliği adına konuşan Serhat Özsoy, "polis şiddetini hükümet şiddetini hep beraber yaşadık buna boyun eğmeyeceğiz. Bu hukusuzluğa karşı mücadele edeceğiz" dedi.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, "bize direnmenin güzelliğini TEKEL işçileri öğretti, 2007-2009 arası Taksim'de direnenler öğretti. Kennedy'de Türkiye'nin her yerinde direnenlere selam olsun" dedi.

Güncelleme: 13:49
KESK Genel Başkanı Lami Özgen kürsüye gelerek konuşmasını yapıyor.

AKP'nin otoriter, faşizan yönetimine karşı dün olduğu gibi bugün de mücadeleye devam edecek. Bu direnişte 3 arkadaşımız hayatını kaybetti. Onları saygıyla anıyoruz, mücadeleye devam edeceğiz. İçişleri Bakanı eylemin yasal olmadığını söylüyor. İçişleri Bakanı'na haykırıyorum 23 yıldır grev yapıyoruz bugünden sonra da devam edeceğiz.


Güncelleme: 13:43
DİSK adına kürsüye gelen Genel Başkan Kani Beko, hayatını kaybeden yurttaşlar için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Beko, emekten gelen gücümüzü kullanarak alana çıktık, dileriz toplumsal barışa katkı koyar. Toplumsal barış istiyorsa Başbakan'ın Taksim Dayanışması'nın taleplerini yerine getirmesi gerekir. DİSK bu talepler için mücadele edecek.


Güncelleme: 13:42
TTB adına yapılan konuşmada "Polis şiddeti devam ediyor. Adım atarsak gözümü çıkartacaklarını söylüyorlar. Başbakan 'eden bulur diyor' biz de öyle diyoruz. Hesap verecekler. Ethem'i katledenler bunun hesabını verecek, haklı olanlar hakkını alacak" dedi.
Güncelleme: 13:34
Polisin barikat kurmasının ardından ses aracının üzerinde konuşmalar yapılmaya başlandı. KESK dönem sözcüsü, "mücadele devam edecek, Gezi Direnişi'ni tüm iş yerlerine yaymalı, anlatmalıyız." dedi.
Ankara'da emekçiler Gezi direnişine destek için tüm yurtta olduğu gibi eylemde.

Kolej Meydanı'nda toplanan kitle buradan başlayan yürüyüşün hemen ardından polis barikatıyla karşılandı.

Kitle bekleyişini sürdürüyor.