TKP'den çağrı: Saat 21:00'de herkes sokağa!

Türkiye Komünist Partisi, Gezi Parkı'nı halka açtık diyerek aralarında TKP Merkez Komite Üyesi Erkan Baş'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin polis tarafından gözaltına alınması üzerine bir açıklama yayınladı. TKP, halkı saat 21:00'de bütün ülkede sokağa çıkmaya çağırdı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul Valisi herkesle dalga geçtiğini sanıyor, ama her attığı adımla kendini rezil ediyor. Bugün Gezi Parkını açtığını ilan eden vali, bir saattir Parka gitmek isteyenlere polis saldırtıyor, çeşitli kurumların yöneticilerini gözaltına aldırıyor. İnsanların suçu halka açık bir park alanına gitmek istemeleri!

Bu saçmalığa son verilmelidir.

Aralarında Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Erkan Baş, İstanbul İl Başkanı Kamil Tekerek ve Fikir Kulüpleri Federasyonu sözcüsü Erçin Fırat ile Taksim Dayanışmasını oluşturan çeşitli kitle örgütlerinin yöneticilerinin de bulunduğu onlarca insan gözaltına alınmış durumda. Emniyet yetkilileri ve savcının nasıl bir gözaltı gerekçesi icat edeceğini merakla bekliyoruz!

Arkadaşlarımızın serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

Belli ki bu akşam da halkı, parti ve kurum yöneticilerinin gözaltına alınmasıyla sindirmeyi deneyecekler.

Bu akıl dışı uygulamaların karşısına zaman yitirmeden çıkılması gerekiyor. Halkımızı her yerde bu akşam saat 21.00’de alanlara çıkmaya çağırıyoruz.

Gözaltılar bırakılacak, Gezi Parkı, Taksim Meydanı, sokaklar halka açılacak!"

(soL - Haber Merkezi)