TKP'den açıklama: 'Gericiliğin AKP’si varsa halkın TKP’si var!'

TKP dün Gezi parkına polisin vahşice saldırması, sonrasında başta İstanbul olmak üzere tüm ülkenin sokaklara döküldüğü eylemler ve bugüne kadar yaşanan direniş sürecine dair bir açıklama yayınladı.

TKP açıklamasında AKP'nin boyun eğdirdiğini sandığı halkın duvarına çarptığını söyledi. İki haftayı aşkın süredir devam eden halk eylemlerinin AKP'ye geri adım attırdığının altı çizilen açıklamada bundan sonra da halkın direnişinin AKP'nin ensesinde olacağı belirtildi.

TKP, halkımız inatçı, sabırlı ve kararlı olmalıdır, derken açıklamada "Türkiye Komünist Partisi, hükümet istifa sloganının örgütlü karşılığını yaratmak için görev başındadır ve bunu açıkça ilan etmektedir" ifadelerine yer verildi.

TKP tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Gericiliğin AKP’si varsa halkın TKP’si var!

Halkımıza,

1. Halkımız ayağa kalktı. Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını engellemeye çalışanlara karşı siyasi iktidarın vahşi saldırıları, toplumun geniş kesimleri için bardağı taşıran son damla oldu ve AKP hükümeti boyun eğdirdiğini sandığı halkın oluşturduğu duvara çarptı.

2. Günler boyunca milyonlarca kişiyi marjinallikle suçlayıp barışçı gösterilere düpedüz vahşi bir terörle müdahale eden, dört kişinin ölümüne, binlerce yurttaşımızın yaralanmasına neden olan siyasi iktidar, halkın kararlılığı karşısında kimi geri adımlar atmak zorunda kaldı.

3. Bu geri adımlar, halkın öfkesinden korkan hükümetin tepkileri yumuşatma ve bu süreci mümkün olduğunca az hasarla atlatma arayışının ürünüdür. Öte yandan, 11 yıllık iktidarı boyunca halkla sürekli kavga eden, insanlara hakaretler yağdıran Erdoğan’ın “biz kararımızı verdik, ne yaparsanız yapın” ısrarının kırılması bir kazanımdır. Başbakan’ın Gezi Parkı’na ilişkin yıkım projesinin, yargı sürecinin bütün aşamaları sona erinceye kadar askıya alındığını açıklaması, halkın kazanımıdır. Yıllara yayılacak yargı süreci boyunca AKP’nin Gezi Parkı’na dokunamayacağı ne kadar gerçekse, Erdoğan’ın siyasi ömrünün nihai yargı kararından daha önce sonlanacağı da o kadar gerçektir. Artık halkın direnişi her konuda AKP’nin ensesinde olacaktır.

4. Halkımız inatçı, sabırlı ve kararlı olmalıdır. “Hükümet istifa” sloganı, direnişin diğer taleplerinin takipçisi olacağımızın belgesidir. Hükümet istifa sloganı, yoksul emekçi kitlelerin haykırışıdır. Hükümet istifa sloganı, Amerikancılığa isyan edenlerin sesidir. Hükümet istifa sloganı, ormanları, akarsuları, kıyıları, kamu işletmelerini yağmalayanlara karşı öfke patlamasıdır. Hükümet istifa sloganı, sindirilmek istenen kadınlarımızın meydan okuyuşudur. Hükümet istifa sloganı, AKP karanlığına teslim olmayan gençlerin başkaldırışıdır. Hükümet istifa sloganı, cehalete, bilim ve sanat düşmanlığına yeter diyen aydınlarımızın talebidir. Hükümet istifa sloganı, bölgede savaşa karşı duranların, barış isteyenlerin tepkisidir. Hükümet istifa sloganı, yaşam tarzına müdahale ettirmeyen, yasakçı uygulamaları reddeden yurttaşlarımızın kararıdır.

5. Türkiye Komünist Partisi, ülkemizin yaşadığı bu tarihsel dönemeçte halkın kararlılığının parçası olmuş, bu kararlılığı pekiştirmeye, güçlendirmeye özen göstermiştir. Üye ve dostlarımız, Türkiye’nin dört bir yanında polis terörünün karşısına yürekleri, akılları, parti disiplinleri, yaratıcılıkları ile dikilmiş, barışçı ve meşru gösteri hakkını savunmuşlardır. 600’ü aşkın üyemiz gaz kapsülü ve cop-sopa darbeleriyle yaralanmış, genel merkez binamızın bazı katları çevik kuvvet tarafından tahrip edilmiştir. Yanıtımız, 15 günde kazandığımız binlerce yeni üye ve parti dostudur. Türkiye Komünist Partisi, 15 gün öncesinden çok daha kararlı ve etkili bir partidir.

6. Şimdi hep birlikte, ortaya çıkan mücadele ve dayanışma kültürünü her yerleşimde yeniden üretme göreviyle karşı karşıyayız. İktidarın ve bazı çevrelerin halkı siyasetten uzak tutma planı boşa çıkacaktır. Hükümet istifa sloganı siyasi bir slogandır ve ancak siyaset düzleminde gerçek karşılığını bulabilir. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez. Halkımız artık örgütlü gücüyle gericiliğin karşısına dikilecektir. Türkiye Komünist Partisi, hükümet istifa sloganının örgütlü karşılığını yaratmak için görev başındadır ve bunu açıkça ilan etmektedir.

Gericiliğin AKP’si varsa, halkın TKP’si var!

16 Haziran 2013
TKP Merkez Komitesi"

(soL -Haber Merkezi)