ÖDP: Bir demokrasi ayıbı daha

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, DTP’nin kapatılmasıyla ilgili açıklamasında, siyasi olarak nitelediği kararın “demokratik mücadele alanının kapatılması” anlamına geldiğini belirtti.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, DTP’nin kapatılmasıyla ilgili olarak Genel Başkan Alper Taş imzasıyla bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

Bir Demokrasi Ayıbı Daha

DTP'nin kapatılması Türkiye'deki demokrasi anlayışının sakatlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kürt halkının kendi taleplerine sahip çıkan bütün partiler kapatılmıştır. Parti kapatma demokratik mücadele alanını kapatmak anlamına gelmektedir.

Kapatma kararı siyasidir. AKP her ne kadar ‘biz parti kapatmalara karşıyız‘ dese de, kapatma kararının oluşmasında AKP‘nin önemli bir payı vardır. AKP günlerdir DTP‘yi hedef haline getirmiş, ‘Batusuna‘ örneğiyle kapatılmanın adeta gerekçesini hazırlamıştır.

AKP kendisine yönelik kapatma davası söz konusu olduğunda, parti kapatmaları zorlaştırmaya dönük çalışmalar yapacağını söylemişti. Ancak kapatma tehlikesini atlattıktan sonra bu konuda hiçbir adım atmadı. Bu durum ‘kendine müslüman‘ AKP‘nin sözde demokratlığının ve samimiyetsizliğinin göstergesidir.

DTP‘nin kapatılması sorunu daha da derinleştirecek, barış umutlarını azaltacaktır. Son günlerde içerisine girdiğimiz şiddet cenderesi ‘açılım‘ süreciyle başlayan umutların bir hayal kırıklığına doğru yönelmesi sonucunu ortaya çıkarmıştır. Umutların azalması aynı zamanda bir arada yaşama arzusunun da azalmasına yol açmaktadır.

Bugün kapatılma ‘iyi oldu‘ diyenlerin yani çözümsüzlükte ısrar edenlerin, savaştan ve ölümlerden yana olanların sesi daha çok çıkıyor ancak bütün bu güçlere karşı barış ve kardeşlik isteyenler mutlaka bu toprakların kaderini değiştirecektir.
Türkiye‘nin kardeşliğini, eşit, özgür ve demokratik geleceğini birlikte kuracağız.

Alper TAŞ
Genel Başkan
12.12.2009

(soL - Haber Merkezi)