Metin Lokumcu Ankara'da anıldı

Geçtiğimiz yıl 31 Mayıs’ta Tayyip Erdoğan’ın seçim mitingi için gittiği Hopa’da çıkan olaylar sırasında polisin kullandığı biber gazının etkisiyle hayatını kaybeden Metin Lokumcu bügün Ankara’da anıldı.

Geçtiğimiz sene Hopa'da polisin kullandığı yoğun biber gazı nedeniyle hayatını kaybeden Metin Lokumcu Ankara'da da anıldı.

Saat 18:00’de Sakarya Meydanı’nda bir araya gelen KESK, TMMOB, TKP, ÖDP, Halkevleri, EHP'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum, "Gerici, faşist, halk düşmanı AKP’’, "AKP’den hesabı emekçiler soracak"’ , "Metin’in katili faşist AKP’", "Metin Lokumcu onurumuzdur" sloganlarıyla Kocatepe'deki AKP İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

AKP önünde Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı yapan dönem sözcüsü Mevlüt Çakmak Hopa’nın iktidara biat etmeyen yapısından ötürü AKP için özel bir tercih olduğunu belirtti. Ancak Hopa halkının boyun eğmediğini, AKP faşizmine direnişle cevap verdiğini söyledi.

Ardından Metin Lokumcu’nun katledilmesinden sonra yapılan protestolara değinen Çakmak, Hopa sürecinin AKP iktidarının faşist yüzünü ortaya koyduğunu kaydetti. Ankarada yapılan protesto sırasında emniyet güçlerinin yoğun saldırısı sonucu onlarca insanın yaralandığını, 52 kişinin gözaltına alındığını, 22 kişinin de tutuklanıp aylarca hapsedildiğini hatırlatan Çakmak konuşmasının devamında Roboski Katliamından, kentsel dönüşüme, 4+4+4’den, sağlıkta dönüşüme kadar AKP'nin birçok başlıkta saldırdığını hatırlatarak baskılara karşı özgürlük için mücadele etmenin önemine değindi. Çakmak sözlerini herkesin insanca yaşayabileyeceği eşitlikçi bir gelecek için direnmenin, memleketi AKP’den ve sömürücülerden kurtarmak için “Metin olmanın tam da zamanı” diyerek bitirdi.

(soL - Ankara)