Komünist Parti'yle yola devam

TKP'de yaşanan kriz tarafların bir süre için TKP adını kullanmama kararıyla sonuçlandı. Bu karar uyarınca TKP Atılım Kongresi sosyalizm mücadelesine Komünist Parti'yle devam etme kararı aldı.

Türkiye Komünist Partisi'nin bir süredir yaşadığı kriz bölünmenin iki tarafının da TKP adını kullanmaması kararıyla sonuçlandı. TKP Atılım Kongresi sosyalizm mücadelesine Komünist Parti adıyla devam edecek.

Komünist Parti Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada, TKP'nin gerek 1920'ye uzanan köklerinin, gerek 1970'lerin sonundaki Sosyalist İktidar çıkışının, Gelenek hareketinin ve gerekse 2001'den bu yana TKP adıyla bugüne taşınan değerlerinin tereddütsüz şekilde sahiplenildiği vurgulandı.

Açıklamada soL dergisinin haftalık periyotla Ağustos ayında yayınına yeniden başlayacağının müjdesi de verilirken, Türkiye'nin en uzun soluklu Marksist dergisi Gelenek'in de kısa süre içinde okurlarıyla buluşacağı belirtildi.

Ayrışmanın sonucunda partinin doğrudan veya dolaylı kurumlarının görevlerinin başında olduğu da vurgulanırken, partili mücadelenin Türkiye'nin her bölgesinde sürekliliğinin sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada Komünist Parti'nin uluslararası komünist hareketin onurlu bir üyesi olarak TKP'nin misyonunu sürdürdüğü de vurgulandı.

Komünist Parti tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Basına ve Kamuoyuna

Türkiye Komünist Partisi'nin Nisan ayından beri bir kriz yaşadığını, bu krizin boyutlanarak bir bölünmeye vardığını ilerici kamuoyu izlemiş bulunuyor.
Bu krizin sonucunda TKP adının bir süre bölünmenin iki tarafınca da kullanılmaması birlikte karar altına alınmıştır.

TKP Atılım Kongresini düzenleyen hareketimiz Komünist Parti adıyla yoluna devam etmektedir. Komünist Parti, hiç kuşkusuz TKP'nin gerek 1920'ye uzanan köklerini, gerek 1970'lerin sonundaki Sosyalist İktidar çıkışını, Gelenek hareketini ve gerekse 2001'den bu yana TKP adıyla bugüne taşınan değerlerini tereddütsüz sahiplenmektedir.

Komünist Parti, aynı TKP gibi, bu toprakların, ülkemizin komünist partisidir. Geçmişimizde bizi bölünmeye sürükleyen yanlışların sorumluluğundan kaçmıyoruz ancak partili mücadelemizi her şeyiyle gurur duyarak sahipleniyoruz.

Bizim mücadelemizde simgeler ve adlandırmalar önemlidir ve biz Komünist Parti adıyla da gurur duyduğumuzu ilan ediyoruz ancak Türkiye komünist hareketinin tarihsel adını ülke siyasetine geri döndüreceğimiz konusunda da ilerici kamuoyuna, işçi sınıfımıza söz veriyoruz.

Kamuoyunun yakından tanıdığı soL dergisi haftalık periyotla Ağustos ayında yayınına yeniden başlayacak.

soL portal yoluna devam ediyor ve yakın zamanda tasarım ve içeriğiyle gözle görülür bir hamle yapacak.

Gelenek dergisinin yeni sayısı kısa süre içinde okuruna ulaşacak.

Partinin doğrudan veya dolaylı kurumları görevlerinin başında.

Partili mücadelenin her bölgede sürekliliği sağlanmış durumda.

Komünist Parti uluslararası komünist hareketin onurlu bir üyesi olarak TKP'nin misyonunu sürdürüyor.

Dostlarımızı üzdüğümüzü biliyoruz. Biz de Türkiye ilericiliğinin komünist partinin yokluğunda önemli mevziler yitirmiş olmasından derin bir üzüntü duyuyoruz.

Şimdi bu boşlukları kapatmak için çalışmaya koyuluyoruz.

Merkez Komite"