Kadıköy buluşması: Boyun eğmeyenler TKP'de örgütleniyor

Türkiye Komünist Partisi'nin örgütlenme çağrısının ardından ilk buluşma Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının sunuculuğunu, oyuncu Enginay Gültekin yaptı.

Güncelleme: 00:26
Üniversite öğrencisi İrem Döner: "Tayyip Erdoğan direnişin başladığı günden itibaren örgütlü mücadele verenlere saldırıyor. Memleketi diktatörlere teslim etmeyiz deyip mücadele eden gençlerini karşısına kendi köhnemiş zihniyetini temsil eden geçlerini çıkarmaya çalışıyor.

Ancak bu direniş sürecinde tüm Türkiye'nin gördüğü gibi gençliği temsil eden bizler, AKP'nin gençliğe ve halkına düşman zihniyetine teslim olmadık ve olmayacağız.

Hep eski kuşaklar gibi olamadığından yakınan günümüz gençliğinin birbirine ve ülkesine sahip çıkan halkına karşı sorumluluklarının bilincinde olan bir karaktere sahip olduğu da bu süreçte gösterilmiştir.

Türkiye isteyen herkeste tek başına sesini duyurmaya çalışmaktansa, gelin hep beraber daha yüksek bir şekilde duyuralım sesimizi AKP'nin gençliğe açtığı bu savaşta diktatöre boyun eğmeyeceğiz. Ve bu mücadeleyi direnenler, gençlik kazanacak."

Güncelleme: 22:30
Çevirmen-yazar ve sanat tarihçisi Ahmet Cemal de TKP'ye üye oldu. Cemal, "Adımı hiç bir yerde kullandırtmadım, ne bir kuruma ne bir oluşuma, hep kendi çabamla oluşturdum. İki şey hariç, bir Anadolu Üniversitesi'nden fahri doktora almıştım, ikinci defa da burada. TKP üyesi oldum.
Bundan da gurur duyuyorum. Herkese kolay gelsin"


Güncelleme: 22:04
TKP'ye üye olan yurttaşlara rozetleri takılmaya devam ediyor.

Oyuncu Serkan Bilgi, Türkiye Komünist Partisi'ne üye olmak hayatımda yaptıgım en iyi ikinci şey. Birincisi insan olmaktı."


Güncelleme: 21:29
Gezi Direnişi sürecinde TKP'ye üye olan yurttaşlardan bir bölümüne parti rozeti takıldı.

TKP'ye üye olan Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu: "Bu direniş ile Türkiye devrime gidiyor. Bilimsel verilerle bunu söylüyorum. Bu kadar genç arkadaşımla birlikte sevinç içindeyim. Ben Bilim ve Gelecek için bu süreci anlatan yazı yazıyordum. Baktım hep parti vurgusu dedim 'Ender partili ol. Partisiz tek başına bu işler olmuyor' Çok teşekkür ederim."


Türkiye Komünist Partisi'nin örgütlenme toplantılarının ilki bugün Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda başladı.

"Şimdi cesaretimizi, zekamızı, yaratıcılığımızı örgütle, partiyle birleştirmenin zamanı! Türkiye Komünist Partisi direnişin insanlarını, genciyle yaşlısıyla, işçisiyle mühendisiyle, kadınıyla erkeğiyle, öğrencisiyle işsiziyle Parti saflarına çağırıyor!" çağrısıyla yapılan toplantı Hürriyet Bandosu'nun Çavbella'yı söylemesi ile başladı.

Daha sona direnişte hayatını kaybedenler için saygı duruşuda bulunuldu.

Bu arada bir konuşma yapan oyuncu Enginay Gültekin, Hürriyet Bandosu üyeleri Eda Ataseven ve Şafak Küçüksezer'in direnişte yaralandığını ve bu nedenle aralarında olamadığını duyurdu.

Ardından TKP'nin bu yıl neler yaptığını içeren bir video gösterimi yapıldı.

Şu anda TKP MK üyesi Erkan Baş, bir konuşma gerçekleştiriyor.


İstanbul - Boyun eğmeyenlerin örgütlenme toplantıları
26 Haziran Çarşamba, saat 20.00 Kadıköy Caferağa Spor Salonu
28 Haziran Cuma, saat 20.00 Çağlayan Figaro Düğün Salonu

İzmir - Boyun eğmeyenlerin örgütlenme toplantısı
27 Haziran Perşembe, saat 19:30 Tepekule Kongre Merkezi

Ankara - Boyun eğmeyenlerin örgütlenme toplantısı
28 Haziran Cuma, saat 19.00 İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu
(Necatibey Caddesi No: 57)

Gelişmeleri aktaracağız...