TKP: Baykal partisinin adını değiştirmelidir

Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yaparak, “Halkla ve cumhuriyetle ilgisi kalmamış olan CHP, adını değiştirmelidir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi, CHP'nin son dönem açılımlarını değerlendirdiği açıklamasında, "CHP'ye uygun düşen isim 'Yedek Parti'dir. Emperyalizmin ve gericiliğin yedek partisi olduklarını ifade etmektedir. Halkın çıkarları ile bağlarını uzun süre önce koparmış bulunan CHP, son dönemde cumhuriyetle de bağlarını koparmıştır" denildi.

CHP'nin Kuran kursu açılımına tepki gösterilen açıklamada, "Çarşaf açılımı ve Kuran kursu açıklamaları ile üzerlerine yapışmış olmasından rahatsız oldukları laiklik etiketinden kurtulan CHP'liler, Brüksel'de açtıkları 'Halka İlişkiler' bürosu ile birlikte ulusal egemenlik ve bağımsızlık fikrinin son kırıntılarından da arınmış bulunuyorlar" ifadesi kullanıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisi hakkında oluşan "yanlış" kanaatleri silmek için son bir hamle daha yapması gerektiği belirtilerek, içinde cumhuriyet ve halk kelimelerinin geçmediği bir isim bulunması önerilen açıklamada, "Böylece hem emperyalizme ve tarikatlara yaranmak için etkili bir hamle yapmış olur, hem de halkımız içinde var olan kafa karışıklıklarına tam bir nihayet verir. Baykal'ın partisi için önerdiğimiz yeni isim 'Yedek Parti'dir. Sermaye ve emperyalizm için AKP'nin yedekliğine soyunan Baykal'a ve partisine bu yakışacaktır" denildi.