Zaman kimi kandırıyor: Suriyeli muhalifler karıncayı bile incitmiyormuş!

Zaman gazetesi muhaliflerin okuldan hapishaneye çevirdiği binaya ilişkin gözlemlerini haberleştirirken, muhalifleri "adil birer özgürlük savaşçısı" olarak betimlemek için elinden geleni yaptı. Muhaliflerin bir buçuk yılı aşkın bir süredir devam eden olaylarda imza attığı vahşetlerse bunun çok tersi bir tablo çiziyor.

Zaman gazetesi “özel izinle” girdik dediği, Özgür Suriye Ordusu tarafından okuldan hapishaneye çevrilen ve esir alınan Suriye Ordusu askerlerinin tutulduğu binadaki gözlemlerini haberleştirdi.

Muhalifler okulu hapishaneye çevirmiş!
Zaman gazetesinin haberinde, "Özel izinle girdiğimiz Merra'daki 5 katlı binanın pencereleri tellerle çevrili, duvarlar yüksek. Asker ve polislerden oluşan 250 esir, gün boyu yatıyor. 'Hangi yemeği yapıyorsak onlara da veriyoruz' diyor hapishane müdürü ve şunu ekliyor: 'Binlerce insanı sorgusuz infaz ettiler, biz adil olmaya çalışıyoruz.' Yargılamayı ilahiyat ve hukukta öğretmenlik yapan 5 kişi yürütüyor. Deliller ve şahitlerin ifadeleriyle yargılama yapılıyor. Suçu ispatlanamayanlar serbest bırakılıyor” ifadeleri yer alıyor.

Ancak muhaliflerin gerçekleştirdiği vahşet eylemleri, terör faaliyetleri, adam kaçırma ve suikastlar düşünüldüğünde Zaman gazetesinin çizdiği tablodan çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor.

Muhalifler askerlerin cesetlerini ırmağa attı!
Dünya basınında Suriye Ordusunun vahşeti diye servis edilen görüntülerin daha sonra Muhalifler tarafından öldürülen Suriye Ordusu askerleri olduğu ortaya çıkmıştı. Görüntülerde muhaliflerin öldürdüğü Suriye Ordusu askerlerini kamyon kasasına üst üste yığdığı görülüyor. Daha sonra muhalifler tekbirler eşliğinde Suriye Ordusu mensubu askerlerin cesetlerini yüksek bir köprüden ırmağa atıyorlar.

Toplu halde kurşuna dizdiler!
Özgür Suriye Ordusu üyeleri, Halep’te hükümet güçlerine karşı düzenlediği saldırı sonrasında esir aldığı Zeyno Berri ve adamlarını da toplu şekilde katletmişti.

Katliamdan hemen önce istihbarat merkezinde ele geçirilen askerler önce feci bir şekilde dövülmüş ardından kanlar içinde kalan askerler Özgür Suriye Ordusu tarafından bir kamyonetin arkasındaki “mahkemeye” çıkarılmış ve bu mahkemede idama mahkum edilmişti.

Zaman gazetesinin, “Yargılamayı ilahiyat ve hukukta öğretmenlik yapan 5 kişi yürütüyor. Deliller ve şahitlerin ifadeleriyle yargılama yapılıyor. Suçu ispatlanamayanlar serbest bırakılıyor” diye tarif ettiği mahkeme işte bu mahkeme!

Olaya ilişkin video görüntülerinde kanlar içinde yerde kalan Zeyno Berri ve adamlarının üzerine onlarca muhalif 40 saniye boyunca mermi yağdırıyor.

Muhalifler sunucuyu ibret olsun diye katletti!
Son olarak 19 Temmuz'da evinden kaçırılan Suriye Devlet Televizyonu'nun sunucusu Muhammed el-Said, El Kaide ile bağlantılı El Nusra Cephesi tarafından "ibret olsun" denilerek infaz edildi.

El Nusra Cephesi yaptığı açıklamada, televizyoncunun 19 Temmuz'da alıkonulduğu ve "sorgulandıktan sonra" infaz edildiği söyledi. Örgüt, "bu rejimi destekleyen herkese ders olsun" dedi.

Bağımsız kaynaklar muhaliflerin vahşetine vurgu yapıyor
BM Gözlemci Misyonu, muhaliflerin devlet çalışanlarına yönelik suikastlar gerçekleştirdiğini, kentteki sivil altyapıyı hedef aldığını ve yüzlerce muhalifi esir tuttuğunu duyurmuştu.

BM Gözlemci misyonu güvenilir bir kaynaktan edinilen veriler ışığında silahlı muhaliflerin alıkoydukları sivilleri çoğu zaman hızlı bir yargılamaya tabi tuttuktan sonra infaz ettikleri de söylemişti.

Belçika Brüksel Avrupa Üniversitesi'nden siyaset tarihi profesörü Pierre Piccinin Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, "Bazı muhalif güçler askeri devriyelere, ölümcül pusular kurarak saldırıyor, kelle uçurma ve çeşitli uzuvları kesme gibi korkunç eylemler yapabiliyor. Hatta bazen bu vahşeti, kendilerini desteklemek istemeyen, hükümeti destekleyen sivillere de yaptıkları oluyor” demişti.

(soL-Haber Merkezi)