Star 'Ebu Hanzala'nın propagandasını böyle yapmıştı

IŞİD'e bağlılığını açıklayan cihatçıların "Ebu Hanzala" rumuzlu "akıl hocası" Halis Bayancuk, AKP'li gazete Star'a verdiği röportajda "kumpas mağduru" olarak tanıtılmıştı.

Bu sabah İstanbul'da eşiyle birlikte gözaltına alınan Halis Bayuncuk'un daha önce AKP'li gazete Star'da yayınlanan röportajından "kumpas mağduru" olarak tanıtılmıştı.

Bayancuk'un propagandasını yapan gazete Bayancuk'un IŞİD'le hiçbir ilişkisi olmadığını iddia ediyordu. Gazetedeki habere göre, Bayancuk IŞİD militanı değil sadece Fetullah Gülen'i eleştirdiği için evine oprasyonlar düzenlenen suçsuz bir müslümandı.

Ebu Hanzala kod adını kullanan Bayuncuk, geçtiğimiz haftalarda bayram namazı sırasında cihat çağrısı yapan bir konuşma yapmıştı. Ömerli Barajı'nda çekildiği tahmin edilen görüntüde, şeriat yönetimi istediklerini söylemişti.

IŞİD'e bağlılığını daha önce yayınlanan videolarda açıklayan Bayancuk'un konuştuğu video, "T.C. Rejiminin başındakilere bir uyarı" başlığıyla örgüte ait internet sitesi ile sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmıştı.