soL'a Erdoğan sansürü sürüyor: Başvurumuz reddedildi!

soL'un binlerce haberlik "Türkiye" kategorisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayeti sonrası getirilen sansür sürüyor. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, soL'un itirazını gerekçe bile göstermeden reddetti.

Haber Merkezi

"Gerçekler Erdoğan'dan Güçlüdür" başlıklı haber gerekçe gösterilerek soL'un binlerce haberlik "Türkiye" kategorisine getirilen Erdoğan sansürü sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayeti sonucu verilen bu hukuksuz engelleme kararına ilişkin soL'un yaptığı itiraza haftalar sonra yanıt geldi.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, soL'a yapılan hukuksuz engellemenin devamına karar verirken en ufak bir yasal gerekçe dahi göstermedi.

Karara ilişkin değerlendirmede bulunan avukatımız Özgür Murat Büyük, "Yasaya açıkça aykırı bir karar. Bir haber gerekçe gösterilerek tüm kategorinin engellenmesi gibi bir durumla karşı karşıyayız. İtirazımız üzerine bir inceleme yapılmadığı da açık, kararı bir onay mercisi gibi onaylamışlar. Bu karar ulusal ve uluslararası yasa ve sözleşemlere aykırıdır. Bu hukuksuzluğu AYM'ye taşıyacağız" dedi.

soL, halka gerçekleri ulaştırmaya devam edecek, sansüre boyun eğmeyecek...