Oğuz Haksever polise laf ettirmedi, CNN’i eleştirdi

NTV’de Taksim Gezi olaylarını konuklarıyla tartışan Oğuz Haksever, eylemcilere korkunç bir şekilde saldıran polise laf ettirmemek için elinden geleni yaptı. “Birçok kanal doğruyu söylemiyor. Gelişmeleri CNN’den seyrediyoruz” eleştirisini ise, "onlar da Amerikan savaşını doğru vermedi" diyerek savuşturmaya çalıştı.

NTV’nin sunucusu Oğuz Haksever, dün akşam canlı yayın konuklarıyla, Taksim Gezi Parkı’ndaki son gelişmeleri tartıştı. Haksever, AKP’nin emriyle dün sabah saatlerinde Taksim Meydanı’na çıkarma yapan binlerce polisin, bu sabah erken saatlere kadar süren eylemcilere dönük vahşice saldırılarını savunmak için elinden geleni yaptı.

Canlı yayın konuğu İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Fatmagül Berktay'ın “Şu an çok endişeliyim. Bizim öğrencilerimiz, evlatlarımız, bu ülkenin en sorumlu yurttaşları orada. Maalesef ben sayın valinin 'sevgili yavrularım' sözlerine inanmıyorum. Gördük, Gezi Parkı’nın içine müdahale var” sözlerine “Polis Gezi Parkı'na girmedi, orada ateş var ve birileri de o ateşi besliyor” diyerek polisi savunmaya çalıştı. Ancak, polis, Haksever’in sunduğu programın başlama saatine kadar defalarca Gezi Parkı’na gaz bombalarıyla saldırmıştı.

Doğruyu söylüyoruz diyemedi

Berktay’ın, “Gezi parkı için CNN Internatioal seyrediyoruz. Hiçbir kanal doğruyu söylemiyor" sözü üzerine ise Haksever, “Hayır, biz doğruları söylüyoruz” diyemezken, "CNN International çok doğru söyler. Amerikan savaşında olduğu gibi değil mi" ifadelerini kullandı.

İşte o görüntüler:

(soL – Haber Merkezi)