Enver Aysever: Hakikatin açığa çıkmasını istemiyorlar

Gazeteci, yazar Enver Aysever, Halk TV'deki programına son verilmesinin ardından soL'a açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her alanda olduğu gibi Halk TV'de de baskı olduğunu belirten Aysever, "hakikatin açığa çıkmasını istemiyorlar" dedi.

Ali Ufuk Arikan

Halk TV'de yaptığı "Vaziyet-i Umumi" programına bugün son verildiğini duyuran Enver Aysever, profesyonel olarak çalışmadığı Halk TV'deki programına son verilmesinin mizahi bir durum olduğunu söyledi.

"Türkiye'de her alanda olduğu gibi Halk TV'de de baskı var" diyen Aysever, "Hakikatin açığa çıkmasını istemiyorlar. Halk TV'de aşırı milliyetçi bir damar var ve kendilerini memleketin tek sahibi olarak görüyorlar. Onun dışında da bir hakikat görmek istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Halk TV'nin CHP içi iktidar aygıtı olarak da kullanıldığını belirten Aysever, "Bunun dışında bağımsız aydın tavrı geliştirmek isteyenlere yer tanımıyorlar. Profesyonel olarak çalışmadığım, işe alınmadığım bir yerden kovulmayı başardım! Bu da kariyerimde yeni bir safha oldu, kendimi çok şanslı hissediyorum. Türkiye'de yaşananalar gittikçe mizahi bir hal alıyor" dedi.