Artık Murat Belge'ye "solcu değil" diye kızmayın!

Murat Belge'ye solcu sıfatı yakıştırıldıkça, "Belge'nin neresi solcu" diye kızılırdı. Uzun süredir solculuğunu hatırlayan da pek kalmamıştı zaten... Ama bugünkü yazısından sonra, herhalde Belge'ye insanlık yakıştırıldıkça kızılacak.

Murat Belge, Taraf gazetesinde bugünkü köşesinde Hopa üzerine öyle bir paragraf yazdı ki, AKP terörünü kınamak bir yana, Metin Lokumcu'nun ölümünü "birilerinin AKP'ye oy kaybettirmeye çalışmasına" bağladı.

Belge'nin "Potsdam'dan" başlıklı yazısının giriş paragrafı şöyle:

"Türkiye seçime yaklaşırken ben de birkaç günlüğüne Türkiye’den uzaklaştım. Ben yola çıkarken Hopa’da adam öldüğü, bir başkasının ağır yaralandığı haberini okuyordum. Nedir, nedendir, Türkiye’de “siyaset” denince böyle bir şey anlamak gerekir? Ortalık kan revan içinde kalmadıkça siyaset siyaset olmaz? Birileri bununla AKP’ye oy kaybettireceğini umuyor herhalde."

Başbakan bir tabanının olmadığını bile bile Hopa'ya gidecek, Hopalılar AKP mitingiyle alakası olmayan bir yerde HES'leri protesto edip halay çekerken polis saldıracak, saldırının ağırlığında bir emekli öğretmen ölecek, bu vahşete karşı koyan Hopalılar, demokrat Belge tarafından hor görülüp aşağılanacak, üstüne bir de birilerinin peygamber saydığı Belge AKP'ye arka çıkacak.

Liberallerin desteği olmadan, AKP faşizmi eksik kalırdı.

Dileyen, Murat Belge'yi "demokrat" görebilir. Dileyen, Belge'nin yazısının devamındaki "Sanssouci Sarayı", Fransız entelektüelleri, Marlene Dietrich üzerine o "enfes entelektüel 'birikim'le yazılmış" cümlelerine hayranlık besleyebilir.

Öte yandan, dileyen, Belge'yi insan olarak bile görmeyebilir artık...

(soL - Haber Merkezi)