AKP'liler birbirine girdi: Ahmak, menfaatçi, hain, kuş beyinliler...

Pelikan dosyası sonrası Davutoğlu dönemi resmen biterken kavga sürüyor. AKP'li yazarlar arasında Pelikan tartışması dün de devam ederken "ahmak", "hain," ve "menfaatçi" sözleri karşılıklı olarak dile getiriliyor.

Haber Merkezi

Pelikan dosyası sonrası AKP'liler arasında "yer kavgası" sürüyor. Yeni Şafak'ın dergisi Gerçek Hayat'ta "Türk siyasetinde Pelikan lekesi" manşeti yer alırken Hilal Kaplan, Melih Altınok, Haşmet Babaoğlu, Kurtuluş Tayiz ve Cemil Barlas hedef alındı.

"AK Parti hareketinde istişare ve karşılıklı rızaya dayanan değişim ve dönüşümler, bu harekete dünyevi menfaat elde etmek uğruna sonradan dâhil olanların kendini vitrine çıkarma bahanesine dönüşmüş durumda. Pelikan Bildirisi tam da böyle bir niyetin ürünü olarak ortaya çıkarılmış görünüyor" ifadelerinin yer aldığı yazıda 5 isim menfaatçi olarak tanımlanırken "AK Parti tabanı Davutoğlu’nun da Erdoğan’ı en az kendileri kadar sevdiğinin, onunla birlikte yürüdüğünün ve asla onun arkasından şahsi çıkar odaklı işler çevirmeyeceğinin farkında. Zaten tam da bu yüzden suni bir cepheleşme yaratılmaya, böyle bir ayrılık varmış gibi gösterilmeye çalışıldı. Yıllarca Erdoğan’ın başarısı için ter döken, dua eden insanlara olmadık sıfatlar yükleyip onları farklı cephelere düşürenler, bilerek veya bilmeyerek en büyük kötülüğü bizzat Cumhurbaşkanı’na yaptılar" denildi.

YANIT GECİKMEDİ

Bülent Arınç tarafından "Troliçe" ilan edilen Sabah yazarı Hilal Kaplan, yazıya ilişkin "Yeni Şafak'a (YŞ) ait olan Gerçek Hayat Dergisi, beni ve bazı yazarları manşetten hedef göstermiş" diyerek şu yanıtı verdi:

Yazıda hedef alınan ve "menfaatçi" isimler arasında sayılan Melih Altınok "Karagül'ün bir dergisi 'hökümet darbesi' yaptığımı yazmış! Kuş beyinliler. Bu düzeysizlik yenişafak'ın ismine ve tarihine yakışmıyor" dedi.

Kurtuluş Tayiz ise Gerçek Hayat'a "İftiradan şikâyet edip iftira atıyorlar; itibar suikastından yakınıp haysiyet cellatlığı yapıyorlar" yanıtını verdi.

Yazıya ilişkin bir yanıt vermeyen ve Pelikan dosyasını yazan isim olduğu ileri sürülen Cemil Barlas ise dün sosyal medyadan "son yaşanan olaylara darbe diyenler, 27 mayısa benzetenler var.. bu darbe değil bir tokattı.." paylaşımında bulundu.